current views are: 5

15 Μαΐου 2018
Δημοσίευση09:42

Τριανταφύλλου στο «Ακραίως»: «Καθαρή» έξοδος δεν σημαίνει και χαμηλότερα επιτόκια

«Σε καμία περίπτωση δεν “πάμε για άλλα”», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 09:42’

«Σε καμία περίπτωση δεν “πάμε για άλλα”», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις αναίτιες καθυστερήσεις στις συντάξεις χηρείας, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή η Μαρία Τριανταφύλλου. «Πράγματι υπάρχει τεράστιο θέμα με τις συντάξεις χηρείας για αυτό έγινε και η ερώτηση», αναγνώρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ακόμα πως «Πρέπει να ελέγξει το υπουργείο κατά πόσο είναι λειτουργικός ο νόμος».

«Καθαρή έξοδος δεν σημαίνει χαμηλότερα επιτόκια»

Για την καθαρή έξοδο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε: «Καθαρή έξοδος σημαίνει ότι η χώρα μπορεί να βγει στις αγορές κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια λόγω μνημονίου και χρεοκοπίας. Σε καμία περίπτωση δεν «πάμε για άλλα». Θα είμαστε σε ένα πλαίσιο που έχει οροθετηθεί στην ΕΕ. Θα ακολουθήσουμε τους κανόνες της ΕΕ. Προσπερνάμε με εύκολο τρόπο τη χρεοκοπία της χώρας. Θα έπρεπε η χώρα να έχει 13η σύνταξη και θα δουλέψουμε γι’ αυτό. Αυτό είναι το σωστό. Ορθές οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Καταστροφικές οι μνημονιακές επιταγές. Καθαρή έξοδος σημαίνει έξοδος στις αγορές κάτι που ήταν απαγορευτικό. Δεν σημαίνει ότι θα έχεις χαμηλότερα επιτόκια. Πιστοληπτική γραμμή σημαίνει νέα μέτρα».

Σημείωσε επίσης πως «Δεν είναι όλοι οι συνδικαλιστές ίδιοι» και παραδέχθηκε πως «δεν μπορεί από την κρίση του ελληνικού λαού να ξεφύγεις».

«Οι μισθοί θα πρέπει να είναι παραπάνω αλλά γι’ αυτό χρειάζεται παραγωγή. Κάποιοι αποσάρθρωσαν την παραγωγή. Όταν το σπίτι σας καταστραφεί πλήρως θα χρειαστεί κάποια χρόνια για να ξαναχτιστεί. Η χρεοκοπία της χώρας είναι πραγματική», ανέφερε η κ. Τριανταφύλλου.


σχετικα αρθρα