ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Κικίλια - Δημοσχάκη κατά Καμμένου για τη νυχτερινή αποζημίωση σε στρατιωτικούς

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2018, 13:13 / Ανανεώθηκε 22 Μαΐου 2018, 13:13
Πυρά Κικίλια - Δημοσχάκη κατά Καμμένου για τη νυχτερινή αποζημίωση σε στρατιωτικούς
Facebook Twitter Whatsapp

"Εμπαιγμός και πολιτική προδοσία των Ενόπλων Δυνάμεων"

Επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου εξαπέλυσαν ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και ο αναπληρωτής της ΝΔ, βουλευτές κ.κ. Β. Κικίλιας και Α. Δημοσχάκης,με αφορμή την Κ.Υ.Α., με την οποία θα καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις καταβολής της νυκτερινής αποζημίωσης στους στρατιωτικούς. 

Οι κ.κ. Κικίλιας και Δημοσχάκης κάνουν λόγο για εμπαιγμό και πολιτική προδοσία των Ενόπλων Δυνάμεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Συγκεκριμένα σε ανακοίκωσή τους αναφέρουν: «Αποτελεί προσβολή στην προσφορά των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, η κατά ένα έτος καθυστερημένη Κ.Υ.Α., με την οποία το ΥΠΕΘΑ προτείνει προς το Υπουργείο Οικονομικών τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής της νυκτερινής αποζημίωσης, καθώς και το ανώτατο όριο ωρών σε σχέση με τις εκτελεσθείσες μηνιαίως υπηρεσίες.

Τα λόγια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ μεγάλα, αλλά το αποτέλεσμα μικρό. Χαρακτηριστικά, προβλέπεται η αποζημίωση μόνο δώδεκα (12) ωρών για εκτέλεση πέντε (5) και άνω μηνιαίων υπηρεσιών, με το καθαρό ποσό της αποζημίωσης να ανέρχεται  στα είκοσι (20) ευρώ περίπου.

Επιπλέον, παραμένει σε αμφισβήτηση η αναδρομική χορήγηση του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων, όπως προβλέπεται από το άρθρο 127 του νέου μισθολογίου (ν.4472/17).

Ο εμπαιγμός και η πολιτική κοροϊδία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να λάβει τέλος. Αξίζουν καλύτερη και πιο υπεύθυνη αντιμετώπιση».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr