current views are: 12

25 Μαΐου 2018
Δημοσίευση11:03

Μαυρωτάς: Φιάσκο της κυβέρνησης με το διορισμό γενικών γραμματέων

«Πιάστηκε στα πράσα»

Δημοσίευση 11:03’

«Πιάστηκε στα πράσα»

Φιάσκο της κυβέρνησης με την τοποθέτηση γενικών γραμματέων καταγγέλλει ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς. «Το ένα “επίτευγμά” τους ακυρώνεται μετά το άλλο. To φιλόδοξο πρόγραμμα της απο-πολιτικοποίησης (κατ’ ευφημισμόν βέβαια καθότι το σωστό θα ήταν από-κομματικοποίηση), κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος. Η πολυδιαφημισμένη “αντικειμενική” και “ακομμάτιστη” επιλογή εκατοντάδων γραμματέων στα υπουργεία σταματάει με πρωτοβουλία των θεσμών!» επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής του Ποταμιού.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μαυρωτάς, «περιλήφθηκε ρητή αναφορά στο Staff Level Agreement ότι “τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής των γραμματέων θα επανεξεταστούν σε μελέτη, η οποία θα εκπονηθεί με την υποστήριξη της τεχνικής βοήθειας του προγράμματος”.Με λίγα λόγια, οι κρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σταματούν και οι επόμενες παραπέμπονται στο απώτερο μέλλον».

Ο βουλευτής του Ποταμιού εκφράζει την ελπίδα η κυβέρνηση να δεχτεί τις προτάσεις του κόμματός του, καθώς και να προχωρήσει στην πλήρη απόσυρση από τη σχετική διαδικασία και στην αναγνώριση του ΑΣΕΠ ως μοναδικής αρχής που έχει την ευθύνη των προκηρύξεων, της διαδικασίας και των αποτελεσμάτων της.


σχετικα αρθρα