ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο. Κεφαλογιάννη: Ερώτηση για τη Σχολή Τουρισμού στην Κρήτη

Δημοσίευση 29 Μαΐου 2018, 13:03 / Ανανεώθηκε 29 Μαΐου 2018, 13:03
Ο. Κεφαλογιάννη: Ερώτηση για τη Σχολή Τουρισμού στην Κρήτη
Facebook Twitter Whatsapp

"Παρά το γεγονός ότι υπεβλήθη πλήρης φάκελος με υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το Υπουργείο Παιδείας αδρανεί".

Ερώτηση κατέθεσε η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με θέμα την ίδρυση «Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Σπουδών» στην Κρήτη.

Η κ. Κεφαλογιάννη κάνει λόγο για "ακόμα μία εκκρεμότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ" και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό ποιες είναι οι προθέσεις του για τη Σχολή και ποιο το χρονοδιάγραμμα. 

Σε δήλωσή της αναφέρει: "Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης υπέβαλε τεκμηριωμένη πρόταση για την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Σπουδών στην Κρήτη. Πρόταση που συνοδεύεται από πλήρη φάκελο, με υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό πρόγραμμα και συγκεκριμένη λύση για τη στέγαση του νέου τμήματος.

Όμως το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αδρανεί.

Ο Τουρισμός είναι ένας ιδιαιτέρως ανταγωνιστικός κλάδος με βασικά κριτήρια την ωριμότητα των προορισμών αλλά και την παροχή σύγχρονων προϊόντων και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Είναι ένας κλάδος απολύτως εξωστρεφής, που συμβάλλει τα μέγιστα στην κοινωνική συνοχή και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η μόρφωση και επιμόρφωση των απασχολούμενων στον Τουρισμό είναι, συνεπώς, επιβεβλημένη. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιλέγει να αγνοεί συστηματικά κάθε πρωτοβουλία ικανή να συνεισφέρει στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και της εξωστρέφειας της Ελλάδας. Ας μας εξηγήσουν τουλάχιστον ποιος είναι ο λόγος της αδιαφορίας τους".

Ολόκληρη η ερώτηση:

Ο Τουρισμός είναι ο πλέον εξωστρεφής τομέας της εθνικής οικονομίας. Ένας τομέας με υψηλή απόδοση που ενισχύει την κοινωνική συνοχή και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται η επιμόρφωση όλων όσων απασχολούνται ή θα ασχοληθούν επαγγελματικά με τον Τουρισμό, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η απόφαση της  Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης για την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Σπουδών, έχει σαν στόχο να αναβαθμίσει το επίπεδο των σπουδών και να συμβάλει στην εξειδίκευση των εργαζομένων στον τόσο απαιτητικό αυτό τομέα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος ως προς την υλοποίηση της απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παρά το γεγονός ότι υπεβλήθη πλήρης φάκελος με υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το Υπουργείο Παιδείας αδρανεί.

Επειδή, ο Τουρισμός έχει υψηλή συμμετοχή στο ΑΕΠ της χώρας,

Επειδή ο Τουρισμός είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικός κλάδος με βασικά κριτήρια την ωριμότητα των προορισμών, τη σύνθεση σύγχρονων προϊόντων, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, την ορθή οργάνωση των επιχειρήσεων και την βιωσιμότητα των πόρων,

Επειδή η πρόταση του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι τεκμηριωμένη και έχει ήδη εξασφαλισθεί ο χώρος για τη λειτουργία του νέου αυτού τμήματος,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

1.- Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας ως προς την υλοποίηση της πρότασης ;

2.-Ποιο  είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ;

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr