current views are: 11

6 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση08:17

Πόρτα Μαξίμου σε Φίλη για την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Έμμεση προειδοποίηση Τσίπρα προς διαφωνούντες

Δημοσίευση 08:17’

Έμμεση προειδοποίηση Τσίπρα προς διαφωνούντες

Ένα μίνι αλαλούμ έχει προκληθεί με αφορμή το ενδεχόμενο σύγκλισης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Σε αντίθεση με τα όσα αναπαράγονται στον Τύπο, δεν θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου. Εκ πρώτης όψεως, η εν λόγω διαρροή μοιάζει με άδειασμα του Προεδρείου της ΚΟ, που νωρίτερα άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεδρίασης. Στην ουσία όμως το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει «πόρτα» στον Νίκο Φίλη που είχε καταθέσει το αίτημά του στο Προεδρείο.

Μάλιστα, το Προεδρείο της ΚΟ μετά τη συνεδρίασή του, είχε ενημερώσει σχετικά και τους δημοσιογράφους ότι μόλις κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα επανεξεταστούν οι εσωτερικές διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως λένε πως ναι μεν υπήρξαν αιτήματα για περεταίρω επεξεργασία και συζήτηση στο εσωτερικό της ΚΟ, όχι όμως νέα επιστολή βουλευτών όπως αρχικά διέρρευσε. Στα της χθεσινής διαδικασίας πάντως, επίσημα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα χαρακτηρίζουν θετικά τα όσα συνέβησαν και τη συζήτηση που αναπτύχθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη χθεσινή συζήτηση από την οποία απουσίαζαν αρκετοί βουλευτές, έγινε σχετική αναφορά από τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος ζήτησε και την παρουσία του πρωθυπουργού για την ενημέρωση.

Καθίσταται σαφές λοιπόν, πως η απόρριψη του αιτήματος του κ. Φίλη για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεν στοχεύει μόνο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διαχωρίζει συχνά – πυκνά τη θέση του από την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης, αλλά και στους υπόλοιπους διαφωνούντες, με το Μέγαρο Μαξίμου να στέλνει σαφές μήνυμα.

Διαβάστε επίσης:

►Παραδέχεται αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ και σε λαϊκές περιοχές ο Τσακαλώτος

►Η «μάχη» για το χρέος, ο Τσακαλώτος και οι διαπραγματεύσεις


σχετικα αρθρα