ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης στο «Ακραίως»: Ο Μακεδονομάχος του Μονακό ξύπνησε από το λήθαργο και θυμήθηκε την ΑΟΖ

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2018, 12:36 / Ανανεώθηκε 6 Ιουνίου 2018, 12:36
Α. Γεωργιάδης στο «Ακραίως»: Ο Μακεδονομάχος του Μονακό ξύπνησε από το λήθαργο και θυμήθηκε την ΑΟΖ
Facebook Twitter Whatsapp

«Η γραμμή της ΝΔ είναι: Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να σώσουμε τους Σκοπιανούς»

Οι υπουργοί Πάνος Καμένος και Νίκος Κοτζιάς συγκέντρωσαν τα πυρά του βουλευτή και αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, στον ΣΚΑΪ.

«Ο Μακεδονομάχος του Μονακό ξύπνησε από το λήθαργό του και θυμήθηκε την ΑΟΖ» είπε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στον υπουργό Άμυνας κ. Π. Καμμένο και τις δηλώσεις του για επέκταση της ΑΟΖ. «Πιστεύω ότι οι εκλογές είναι κοντά. Από το 2008 το έλεγε ο κ. Καμμένος για επέκταση της ΑΟΖ, τρία χρόνια υπουργός δεν έχει κάνει τίποτα. Ξέρετε τι σκέφτηκα; Ότι έρχονται εκλογές και θέλει να βρει μερικούς ακόμα να κοροϊδέψει».

«Η γραμμή της ΝΔ είναι: Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να σώσουμε τους Σκοπιανούς»

Ο κ. αντιπρόεδρος της ΝΔ απαντά και για τα σενάρια που θέλουν τον κ. Μητσοτάκη να ακολουθεί τη γραμμή του ίδιου στο Σκοπιανό. «Η όλη κατάσταση που διακινεί το Μαξίμου, ότι ο κ. Μητσοτάκης άγεται και φέρεται από εμένα, είναι τιμητική για εμένα, αλλά είναι ψευδής. Η γραμμή της ΝΔ, που χαράκτηκε από τον πρόεδρο και λέει: δεν θα διχάσω τους Έλληνες για να σώσω τους Σκοπιανούς. Η πολιτική μου θέση σε αυτό το εθνικό θέμα, από τα νεανικά μου χρόνια, είναι ότι αφορά την εθνική περηφάνεια των Ελλήνων και δεν μπορούμε να λειτουργούμε με ανευθυνότητα».

Παράλληλα επισήμανε ότι «στα Βαλκάνια η ιστορία είναι πολύ ζωντανή και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα», και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει επιδοθεί σ’ ένα αγώνα να λήξει τα εθνικά συμφέροντα εις βάρος μας. Ο κ.Κοτζιάς ενισχύει τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια ή την αδυνατίζει; Προφανώς την αδυνατίζει όταν λέει ότι η μακεδονική γλώσσα έχει αναγνωριστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις. Μέσα σε μια διπλωματική τακτική, που θες να πείσεις τη διεθνή κοινότητα, μπορείς να συζητάς διάφορα πράγματα, αυτά δεσμεύουν τις άλλες κυβερνήσεις; Όχι γιατί δεν ήταν συμφωνίες, αλλά προτάσεις. Ποιο το νόημα σήμερα ο κ. Κοτζιάς, που διαπραγματεύεται σε καλύτερες συνθήκες, γιατί έχει ανέβει η γεωπολιτική μας θέση, αντί να αξιοποιήσει την ευνοϊκή κατάσταση, να κάθεται και να δίνει πλεονεκτήματα στους Σκοπιανούς; Πλήττει τα εθνικά συμφέροντα για πολιτικούς λόγους. Η ΝΔ δεν κάθεται να πλήξει την κυβέρνηση γιατί αφορά το εθνικό συμφέρον».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι δεν κατανοεί τους λόγους για άμεση λύση του Σκοπιανού «Δεν ξέρω τη συμφωνία και δεν μπορώ να τη σχολιάσω. Δεν είμαι πεπεισμένος για το επείγον που έχει η Ελλάδα να έρθει μια συμφωνία τώρα. Εμείς δεν βιαζόμαστε. Ακούω το επιχείρημα του κ. Κοτζιά ότι θα πάνε τα Σκόπια με την Τουρκία. Έχει άδικο. Η μεγάλη πίεση είναι για το ΝΑΤΟ, γιατί οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την ΕΕ θα κρατήσουν 10 χρόνια. Αν τα Σκόπια είναι στο ΝΑΤΟ, τι τα εμποδίζει να ψηφίζουν υπέρ της Τουρκίας; Τίποτα» κατέληξε.