current views are: 8

8 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση08:18

«Ηρεμία και αυτοσυγκράτηση» συστήνει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ για τις τουρκικές προκλήσεις

Ο Πάνος Καμμένος ενημέρωσε τη συμμαχία για τις ενέργειες της Άγκυρας

Δημοσίευση 08:18’

Ο Πάνος Καμμένος ενημέρωσε τη συμμαχία για τις ενέργειες της Άγκυρας

Μπορεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, να ενημέρωσε για τις επιθετικές κινήσεις της Άγκυρας τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ ωστόσο ο Γ.Γ. της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ συστήνει «ηρεμία και αυτοσυγκράτηση».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ζήτησε «συγκράτηση και ηρεμία» αφού η Τουρκία ανέστειλε τη διμερή συμφωνία με την Ελλάδα για επανεισδοχή μεταναστών απαντώντας στην απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να απελευθερώσει οκτώ πρώην Τούρκους στρατιωτικούς που φέρονται να εμπλέκονται στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 7 Ιουνίου, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι συζήτησε τη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το hurriyetdailynews.com o Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δήλωσε: «Νομίζω ότι το κύριο μήνυμα μου σήμερα είναι η σημασία της αυτοσυγκράτησης και της ηρεμίας σας, διότι είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να λύσουμε αυτά τα ζητήματα και επομένως η αυτοσυγκράτηση και η ηρεμία είναι το πιο σημαντικό μήνυμα σήμερα».

Εξάλλου, την Πέμπτη η Άγκυρα έδωσε εντολή για αυξημένη στρατιωτική επιτήρηση στο Αιγαίο δυναμιτίζοντας εκ νέου τις σχέσεις της με την Ελλάδα. Επί ποδός τίθεται το πολεμικό ναυτικό για παν ενδεχόμενο ενώ ανά πάσα στιγμή σε επιφυλακή μια φρεγάτα, drones, δύο πυραυλάκατοι και ομάδα κομάντο της μονάδας υποβρύχιων καταστροφών.

 


σχετικα αρθρα