ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις Ανώνυμες Εταιρείες

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2018, 14:31 / Ανανεώθηκε 8 Ιουνίου 2018, 14:31
Προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις Ανώνυμες Εταιρείες
Facebook Twitter Whatsapp
Ο αρμόδιος υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, δεσμεύτηκε για την ενσωμάτωση βελτιωτικών αλλαγών

Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την αναμόρφωση του δικαίου των Ανωνύμων Εταιρειών.

Το νομοσχέδιο, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων νομοθετημάτων για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας.

Μετά την ακρόαση και των εξωκοινοβουλευτικών φορέων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους τάχθηκαν υπέρ των ρυθμίσεων με επιμέρους παρατηρήσεις, το νομοσχέδιο στηρίχθηκε επί της αρχής του, από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε. Επιφύλαξη να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια εξέφρασαν η ΔΗΣΥ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων.

Ο αρμόδιος υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, δεσμεύτηκε για την ενσωμάτωση βελτιωτικών αλλαγών του νομοσχεδίου, τη Δευτέρα στην Ολομέλεια, σύμφωνα με τις επισημάνσεις των κομμάτων και των εμπλεκόμενων φορέων. Επίσης, ενημέρωσε ότι τα κενά, τα οποία έχουν εντοπιστεί στο εταιρικό δίκαιο (όπως τα θέματα της εποπτείας, των ελέγχων κ.α.) θα αντιμετωπιστούν σε επόμενα νομοσχέδια, που θα ολοκληρώνουν και το σύνολο της νομοθεσίας του εμπορικού δίκαιου.