ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Η ΝΔ εκπέμπει σήμα επέλασης στο κράτος

Δημοσίευση 12 Ιουνίου 2018, 10:51 / Ανανεώθηκε 12 Ιουνίου 2018, 10:07
Γεροβασίλη: Η ΝΔ εκπέμπει σήμα επέλασης στο κράτος
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν μπορούν να φανταστούν ότι οι γενικοί γραμματείς θα επιλέγονται μέσα από ένα αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για τη διαδικασία ανάδειξης νέων γενικών γραμματέων, την ηλεκτρονική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τα υπόλοιπα βήματα που προωθούνται στο Δημόσιο, μιλά η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος».

Τη θετική πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που αφορούν τη δημόσια διοίκηση αναγνωρίζουν και στην Ευρώπη, υπογραμμίζει η κ. Γεροβασίλη, τονίζοντας: «και γι΄αυτό, άλλωστε, έκλεισαν με επιτυχία όλες οι αξιολογήσεις και είμαστε περήφανοι που αυτό ολοκληρώθηκε χωρίς επιπτώσεις, αλλά μόνο με θετικές παρεμβάσεις».

Σχετικά με την ηλεκτρονική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αφού κάνει λόγο για «ισοπεδωτικό πέρασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από το υπουργείο», τονίζει ότι «υπήρξε υπέρβαση των όποιων φόβων όταν έγινε κατανοητό ότι το δικό μας σύστημα βρίσκεται στη διαμετρικά αντίθετη πλευρά από της ΝΔ» και προσθέτει: «η κυβέρνηση έχει δείξει πως εμπιστεύεται το ανθρώπινο δυναμικό της διοίκησης. Σήμερα, έχουμε μπει στη δεύτερη φάση της ηλεκτρονικής αξιολόγησης και καταγράφεται μαζική συμμετοχή».

Αναφερόμενη στη διαδικασία επιλογής γενικών γραμματέων και στις κρίσεις προϊσταμένων, η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι «για πρώτη φορά γίνονται από ανεξάρτητα όργανα και δεν είναι της επιλογής του εκάστοτε υπουργού».

Κατηγορεί τη ΝΔ ότι εκπέμπει «σήμα επέλασης στο κράτος» και προσθέτει ότι «στη ΝΔ δεν μπορούν να φανταστούν ότι οι γενικοί γραμματείς θα επιλέγονται μέσα από ένα αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα (…) Και επειδή φαντάζονται ότι θα είναι κυβέρνηση, ερμηνεύουν αυτή την κίνηση ως απόπειρα εγκλωβισμού τους».

Τέλος, η κ. Γεροβασίλη αναφέρεται στον ρόλο του ΑΣΕΠ και επισημαίνει: "Η ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης δεν είναι ένα εύκολο μεταρρυθμιστικό έργο. Πόσo μάλλον όταν αυτή περιλαμβάνει την αποκομματικοποίηση του κράτους και την αντικατάσταση πελατειακών πρακτικών με αδιάβλητες και αξιοκρατικές διαδικασίες. Τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία σε αυτές τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις δεν θα μπορούσαμε να τις εξασφαλίσουμε χωρίς τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ, ως εγγυητή των αδιάβλητων πρακτικών».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr