ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύκλοι Προεδρίας στον Αντ. Σαμαρά: Όποιος δεν έχει κοντή μνήμη ξέρει ποιος έβαλε «κόκκινες γραμμές»

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2018, 16:36 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2018, 16:40
Κύκλοι Προεδρίας στον Αντ. Σαμαρά: Όποιος δεν έχει κοντή μνήμη ξέρει ποιος έβαλε «κόκκινες γραμμές»
Facebook Twitter Whatsapp

Απάντηση στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που χαρακτήρισε ανιστόρητη τη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν θέλησε να απαντήσει στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που χαρακτήρισε ανιστόρητη τη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με κύκλους της προεδρίας: «Όποιος δεν έχει κοντή μνήμη ξέρει ποιος έβαλε «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα» σχολιάζουν κύκλοι της Προεδρίας αναφορικά με τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά για «ανιστόρητη σύμπλευση του ΠτΔ με τον κ. Τσίπρα».

Νωρίτερα επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου τονίζοντας ότι «Ο κ. Σαμαράς διέπραξε μείζον θεσμικό ατόπημα, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ιταμό μάλιστα τρόπο, στην αντιπαράθεση για το θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ. Το ατόπημα είναι ακόμα βαρύτερο, γιατί ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, ως πρώην πρωθυπουργός, τα όρια των συνταγματικών εξουσιών του Προέδρου. Η υπονόμευση, σε τόσο κρίσιμες εθνικά στιγμές, της συνταγματικής τάξης, είναι ασυγχώρητη.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με την πρωινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, άνοιξε τους συνταγματικούς ασκούς του Αιόλου, οφείλει να απαντήσει αν συμπλέει με τον κ. Σαμαρά, στην επίθεση κατά του Προέδρου και της συνταγματικής τάξης», καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr