current views are: 10

16 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση16:14

Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Σας αξίζει Νόμπελ πολιτικής απάτης

«Πίσω από τις υποχωρήσεις, τις μηχανορραφίες, τις συκοφαντίες, βρίσκεται η αγωνία σας για την απώλεια της εξουσίας»

Δημοσίευση 16:14’

«Πίσω από τις υποχωρήσεις, τις μηχανορραφίες, τις συκοφαντίες, βρίσκεται η αγωνία σας για την απώλεια της εξουσίας»

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή, επί της πρότασης μομφής.

«Η κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει για τα δεινά που επέφερε στη φόρα, με αποκορύφωμα το τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρήματα και τη συμφωνία που σηματοδοτεί μια σημαντική εθνική υποχώρηση. Σήμερα, υποθηκεύετε κύριοι της κυβέρνησης το μέλλον της χώρας. Αποτελεί χρέος μας να κάνουμε ότι μπορούμε για να σας σταματήσουμε, να βάλουν οι εκλογές τέλος στην ανεύθυνη πορεία σας», επεσήμανε και συνέχισε:

«Πίσω από τις υποχωρήσεις, τις μηχανορραφίες, τις συκοφαντίες, βρίσκεται η αγωνία σας για την απώλεια της εξουσίας.  Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας, είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ. Η συμφωνία παράγει τετελεσμένα, θα έρθει πολλούς μήνες αργότερα στη Βουλή και θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει. Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Στα λόγια οι ΑΝΕΛ διαφωνούν, ισχυρίζονται ότι δε θα κυρώσουν τη συμφωνία. Μας λένε δε θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση τώρα, αλλά κάποια βολική στιγμή στο μέλλον. Στηρίζουν όμως ταυτόχρονα με πάθος τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ που τη διαπραγματεύθηκαν και την υπογράφουν αύριο. Δεν παραιτούνται καν από τις υπουργικές τους καρέκλες. Διαβάζω κάτι για νόμπελ Ειρήνης, αλλά εσάς σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης», είπε στη συνέχεια.

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό πως καθ όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ δεν επεδίωξε σε καμία συναίνεση με την αντιπολίτευση για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής. «Ο κ. Τσίπρας έκανε διπλωματία με διαρροές και υπονοούμενα (…)περιφρόνησε τους πολίτες, τους αποκάλεσε υποτιμητικά όχλο, τους συκοφάντησε μαζικά ως εθνικιστές και ακροδεξιούς».

Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, υπογράμμισε ότι «εμείς ακούμε τους πολίτες που διαμαρτύρονται στα συλλαλητήρια. Εμείς όμως είμαστε εδώ, στην αίθουσα της ολομέλειας, για να σας σταματήσουμε με κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ακούμε την κοινωνία , αλλά απορρίπτουμε τη μισαλλοδοξία που εσείς καλλιεργήσατε και έχετε το θράσος να μας κατηγορείτε για τον ασκό του διχασμού που εσείς ανοίξατε πριν το 2015».

Ανέφερε εξάλλου πως το erga omnes σε ό,τι αφορά την ονομασία δεν διασφαλίζεται. «Με τη συμφωνία που υπογράφετε ακόμα κι αν Μακεδόνες κατοικούν σε δύο κράτη, το έθνος τους θα είναι ένα. Έχετε καταλάβει τι κάνετε κ.Τσίπρα;», διερωτήθηκε και έκανε λόγο για ενίσχυση του αλυτρωτισμού.


σχετικα αρθρα