current views are: 6

16 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση19:12

Διαγραφή Δ. Καμμένου από ΑΝΕΛ μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής – Πυρά από Μαξίμου, Π. Καμμένο

Αναταράξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Δημοσίευση 19:12’

Αναταράξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση ήρε κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση μομφής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος και διεγράφη άμεσα από την ΚΟ του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου.

Το «ναι» του βουλευτή των ΑΝΕΛ χειροκροτήθηκε θερμά από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Άμεσα, ο πρόεδρος της ΚΟ των ΑΝΕΛ και  υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής που γνωστοποιούσε τη διαγραφή του βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Διαβάστε επίσης:

►Μαξίμου: Εξαντλήθηκαν οι τελευταίες εφεδρείες της διαπλοκής

►Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ

Μάλιστα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σχολίασε με πολύ αιχμηρό ύφος την απόφαση του Δ. Καμμένο.

«Ακριβοπληρωμένη η μεταγραφή… κουτσός ο παίχτης…», έγραψε χαρακτηριστικά στο σχόλιό του στο Twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

 

 

Πυρά από Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ

Η εν λόγω απόφαση συγκέντρωσε τα αρνητικά σχόλια τόσο του Μεγάρου Μαξίμου, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της εθνικής αντιπροσωπείας. Η επιχείρηση υπονόμευσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κατέρρευσε μαζί με την αξιοπιστία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές και σημείωναν: «Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε μέσα σε δύο ημέρες να διασύρει τόσο την παράταξή του στη διεθνή κοινή γνώμη όσο και την πολιτική του κληρονομιά στα μάτια των Ελλήνων πολιτών. Η εντεταλμένη από επιχειρηματικά συμφέροντα και προδιαγεγραμμένη αποχώρηση του Δημήτρη Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία, απλά επιβεβαιώνει ότι εξαντλήθηκαν και οι τελευταίες εφεδρείες της διαπλοκής».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, επεσήμανε σε ανάρτησή της στο Twitter:  «Αναμενόμενη η στάση του Δ. Καμμένου. Μάλλον άργησε κιόλας. Η έκπληξη θα ήταν η συνέχιση της στήριξης σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τώρα μπορεί να συνεχίσει χωρίς κανέναν ενδοιασμό αυτό που ξεκίνησε εδώ και καιρό».

 

 


σχετικα αρθρα