Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 13

20 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση06:49

Σγουρίδης: Συζητήθηκαν ανταλλάγματα για το χρέος – Δεν θα ξαναδώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης

«Εμείς δεν θα ξαναδώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης»

Δημοσίευση 06:49’

«Εμείς δεν θα ξαναδώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης»

Μπορεί ο Νίκος Κοτζιάς να διέψευσε τους ισχυρισμούς του Δημήτρη Καμμένου, περί ανταλλαγμάτων για το χρέος, αποκαλώντας τον «ψεύτη», αλλά ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης επιβεβαιώνει τον πρόσφατα διαγραφέντα βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη, στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ συζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα για το χρέος, με την προϋπόθεση να κλείσει η συμφωνία για το ονοματολογικό.

Αρχικά ο κ. Σγουρίδης είπε: «Σε πηγαδάκι της ΚΟ συζητήθηκαν, αλλά δεν ετέθη στη συνεδρίαση» και στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι η συζήτηση συνεχίστηκε και στη συνεδρίαση: «Το ζήτημα ήταν να σταθμίσουμε τη στάση ευθύνης μας, το κάναμε μέσα από διάφορα ζητήματα που τέθηκαν. Ειπώθηκαν και αυτά. Δεν μπήκαν όμως στη ζυγαριά»

«Όταν θα πάει η Β. Μακεδονία στο ΝΑΤΟ δεν θα είναι μόνιμο μέλος. Θα πρέπει να περάσει το δημοψήφισμα, να αλλάξει το Σύνταγμα και η συμφωνία να έρθει και να ψηφιστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εμείς θα την καταψηφίσουμε. Από κει και πέρα μπαίνει θέμα δεδηλωμένης. Ο Μητσοτάκης αφαίρεσε το δικαίωμα, γιατί πλέον δεν μπορεί να ξανακαταθέσει πρόταση μομφής. Εμείς δεν θα ξαναδώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, αν ζητηθεί τότε».

Σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες του κόσμου για τη συμφωνία, είπε: «Τις αποδοκιμασίες δεν μπορείς να τις αποτρέψεις, αλλά πρέπει να είναι σε κόσμιο κλίμα».

Για τη στάση των ΑΝΕΛ στο ονοματολογικό, σχολίασε: «Το πολιτικό κόστος για μας είναι μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή από το όφελος. Η υπερψήφιση της πρόταση μομφής δεν σήμαινε καταψήφιση της συμφωνίας».


σχετικα αρθρα