current views are: 5

20 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση09:03

Δ. Χατζησωκράτης στο «Ακραίως»: Είμαστε όλοι αναγκαίοι στο ΚΙΝΑΛ, ας βάλουμε τα μαχαίρια στα θηκάρια

«Όσο πρέπει να αποδεχθούμε, ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ το Κίνημα δεν μπορεί να προχωρήσει, τόσο χωρίς τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι δεν συνιστά ευρύτερο χώρο».

Δημοσίευση 09:03’

«Όσο πρέπει να αποδεχθούμε, ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ το Κίνημα δεν μπορεί να προχωρήσει, τόσο χωρίς τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι δεν συνιστά ευρύτερο χώρο».

Για τις διαφορετικές απόψεις που ακούγονται από το Κίνημα Αλλαγής για τη συμφωνία στο Σκοπιανό και κατά πόσο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση μίλησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Χατζησωκράτης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

 «Υπάρχει η πρόεδρος, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει ένας ευρύτερος χώρος που λειτουργεί δημοκρατικά» σημείωσε και πρόσθεσε: «Το πως θα προχωρούσαμε για την ονοματοδοσία, πήραμε ομόφωνη απόφαση στις 3/6/2018, που έλεγε ότι θέλαμε ενιαία λύση. Από τη στιγμή που έγινε η συμφωνία, υπάρχει διαφορετική ερμηνεία, αν είναι περισσότερα τα θετικά ή τα αρνητικά. Στην ερμηνεία υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις στο Κίνημα Αλλαγής. Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι υπάρχουν σημαντικά θετικά στοιχεία και μια σειρά από αρνητικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν. Για εμένα η συμφωνία για το Σκοπιανό είναι σε θετική κατεύθυνση, που μπορεί να γίνει καλύτερη.».

Ερωτώμενος για τα σενάρια περί αποχώρησης του Ποταμιού, τόνισε πως: «Όσο πρέπει να αποδεχθούμε, ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ το Κίνημα δεν μπορεί να προχωρήσει, τόσο χωρίς τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι δεν συνιστά ευρύτερο χώρο. Το Σεπτέμβρη του 2015 ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποφασίσαμε να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας και ο ελληνικός λαός μας έδωσε μια δυναμική. Τώρα προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα Κίνημα Αλλαγής και κανένας δεν περισσεύει. Είμαστε όλοι αναγκαίοι, ας βάλουμε τα μαχαίρια στα θηκάρια. Το Κίνημα Αλλαγής συνθέτει διαφορετικές προσεγγίσεις και αφετηρίες, και ιδεολογικές».


σχετικα αρθρα