current views are: 9

26 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση05:24

Περίεργη σιωπή Ερντογάν μετά το αίτημα Τσίπρα για τους δύο στρατιωτικούς

Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Δημοσίευση 05:24’

Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Ούτε λέξη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς δεν αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της τουρκικής προεδρίας, σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ερντογάν, λίγες ώρες μετά τις τουρκικές εκλογές και την επανεκλογή του «σουλτάνου».

Την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία χωρίς κατηγορητήριο εδώ και 3,5 μήνες, φέρεται να ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο, προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο ενημερωτικό σημείωμα της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά τόσο στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς όσο και στους δύο Έλληνες.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης, για τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 


σχετικα αρθρα