current views are: 12

27 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση10:31

Προσπάθεια εκφοβισμού και αποσταθεροποίησης «βλέπουν» Ν. Βούτσης – Π. Καμμένος

Με αφορμή την απόπειρα εισβολής αγνώστων στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη.

Δημοσίευση 10:31’

Με αφορμή την απόπειρα εισβολής αγνώστων στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη.

Σε νέα παρέμβαση με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, προχώρησε πριν από λίγη ώρα, ο πρόεδρος της Βουλης, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βούτσης, είπε πως ολιγάριθμες ομάδες βίας και εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος επιχειρούν να επιβάλουν ένα κλίμα φόβου για τις δικές τους επιδιώξεις και απόψεις, στοχεύοντας στην ελεύθερη συνείδηση των βουλευτών.

«Η Δημοκρατία έχει τους τρόπους να αμύνεται. Αυτό το κάνουμε μέσα στη Βουλή αλλά αυτό το πέπλο ασφάλειας πρέπει να είναι παρών σε όλη τη χώρα. Παντού. Δεν είναι απλά καταδικαστέες αυτές οι ενέργειες αλλά μπορεί και πρέπει να αποτραπούν με την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοκιμασία. Την πάνδημη αποδοκιμασία από κάθε πολιτική δύναμη. Όχι συμψηφιστικά όχι χαϊδεύοντας απόψεις που στις ακραίες τους εκφάνσεις οδηγούν σε βίαιες ενέργειες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και πρόσθεσε: «Μέσα σε ένα κλίμα αντιπαράθεσης δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο σε καμία ομάδα – εν προκειμένω ακροδεξιά ομάδα – για να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες».

O πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε ακόμα και στα όσα συνέβησαν μετά το πέρας της πρότασης μομφής της ΝΔ με τη απόπειρα μικρών ομάδων να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Όπως είπε, επρόκειτο για ένα σοκαριστικό και πρωτόγνωρο περιστατικό, σημειώνοντας πως μαζεύτηκαν όγκοι από μάρμαρα, βίδες και σίδερα έξω από τη Βουλή.

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και σε μια «διήμερη ανοιχτή πρόκληση» στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση (φωτογραφίζοντας τη συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ).

 Τέλος απαντώντας στο αν υπάρχει κίνδυνος βουλευτές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους να δεχθούν επιθέσεις, είπε πως δεν το πιστεύει αλλά ότι «διάφοροι επιθυμούν να υπάρξει αυτός ο κίνδυνος».

Αυτή ήταν η δεύτερη παρέμβαση του προέδρου της Βουλής μέσα στην ημέρα.

Είχε προηγηθεί το κάλεσμά του στον διαγραφέντα από τους ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο, να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, προκειμένου «να μην επιβαρύνει το Σώμα».

Αφορμή για τη δεύτερη παρέμβαση στάθηκε η καταγγελία συνεργατών του Κώστα Κατσίκη, ότι άγνωστοι αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μάλιστα, λίγο αργότερα δήλωσε «προσωπικά τέτοια συμπεριφορά παραπέμπει ίσως σε τρομοκρατική ενέργεια», ενώ την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος».


σχετικα αρθρα