current views are: 12

29 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση09:33

Χ. Καφαντάρη στο «Ακραίως»: Τα μεταφορικά στα νησιά είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα

«Θλιβερή η στάση της ΝΔ, που δεν ψήφισε αυτό το αναπτυξιακό μέτρο»

Δημοσίευση 09:33’

«Θλιβερή η στάση της ΝΔ, που δεν ψήφισε αυτό το αναπτυξιακό μέτρο»

«Είναι σημαντικό το ισοδύναμο για τα μεταφορικά στα νησιά, γιατί ήταν πάγιο αίτημα. Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό μέτρο, που στοχεύει κυρίως στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις» υποστήριξε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, κ. Χαρά Καφαντάρη στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ και ζήτησε «να μην συγχέουν την αύξηση του ΦΠΑ, με το ισοδύναμο για τα μεταφορικά που είναι ένα αναπτυξιακό μέτρο».

Έκανε λόγο για «θλιβερή στάση της ΝΔ, που δεν ψήφισε αυτό το ισοδύναμο αναπτυξιακό μέτρο», γιατί όπως εξήγησε: «Θα πέσουν κάποια χρήματα στα νησιά και θα αναπτυχθούν. Ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα σε μειωμένο εισιτήριο για τη μετακίνησή του. Είναι σημαντικό γιατί θα δίνουμε περί τα 150 εκατ. ευρώ το χρόνο, ειδικά για τα νησιά που παράγουν και μεταφέρουν τα προϊόντα τους εκτός. Τα μεταφορικά που θα επιστρέφονται είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα».

Στην επισήμανση ότι υπάρχουν αδυναμίες, όπως ο τρόπος καταβολής του (μέσω αίτησης στο Taxis) ή π.χ. αλυσίδες με έδρα στην Αθήνα δεν δικαιούνται τα μεταφορικά, η κ. Καφαντάρη υπεραμύνθηκε ότι «Εφαρμόζεται πιλοτικά, για έξι μήνες κι από κει και πέρα οποιαδήποτε ζητήματα ή αδυναμίες θα μπορέσουμε να τα δούμε».


σχετικα αρθρα