current views are: 10

4 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση05:27

«Βεντέτα» στην Κεντροαριστερά: Πυρ κατά βούληση από Γεννηματά στους αντιπάλους της

Σύντομα αναμένεται συνεδρίαση κομματικών οργάνων με πρώτο σταθμό την εκτελεστική γραμματεία του ΚΙΝΑΛ χωρίς το Ποτάμι.

Δημοσίευση 05:27’

Σύντομα αναμένεται συνεδρίαση κομματικών οργάνων με πρώτο σταθμό την εκτελεστική γραμματεία του ΚΙΝΑΛ χωρίς το Ποτάμι.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δεν σκοπεύει να μείνει αμέτοχη στα τεκταινόμενα στο πολιτικό σκηνικό. Το μόνο που βλέπει μπροστά η Φώφη Γεννηματά είναι οι εκλογές και δεν πρόκειται να αφήσει καμία δυνατότητα να πάει χαμένη στο δρόμο μέχρι την κάλπη.

Για την ώρα δεν απαντά στον πρώην εταίρο της στο ΚΙΝΑΛ Σταύρο Θεοδωράκη ούτε παρεμβαίνει στην αντιπαράθεση μεταξύ των στελεχών των δυο κομμάτων, αλλά όπως φαίνεται και από τις κινήσεις και από το πρόγραμμά της το επόμενο διάστημα θα χτυπήσει τον αντίπαλό της, είτε είναι το Ποτάμι είτε είναι η κυβέρνηση στα αδύνατό του σημείο.

Περιοδείες στις περιφέρειες «κλειδιά»

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ μετά το άνοιγμα του Σκοπιανού βλέπει το κενό που αφήνει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα ερείσματά του πλέον στη Βόρια Ελλλάδα είναι αμελητέα και μετά τη στήριξη που πήρε και έδωσε σε δεκάδες Μακεδόνες Δημάρχους προγραμματίζει μετά τα μέσα Ιουλίου μεγάλη συγκέντρωση σε πόλη της κεντρικής Μακεδονίας.

Την Παρασκευή έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Πάτρα σε ημερίδα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για την ανάπτυξη, οπου δεν αποκλείεται στο περιθώριο της εκδήλωσης για την ανάπτυξη να επαναβεβαιώσει και τη στήριξη της αμιγώς ΠΑΣΟΚικής προέλευσης υποψηφιότητας του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Η συγκυρία θα είναι κατάλληλη γιατί σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όσο αφορά στο Ποτάμι το πλεονέκτημά της έναντι και κάθε άλλου «εσωτερικού» εχθρού είναι το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται πλέον σε πλήρη κομματική λειτουργία και οργανωτική ετοιμότητα. Αυτό καθιστά το κόμμα πιο λειτουργικό και ιδιαίτερα τώρα που «το μήνυμα ξεθόλωσε» μετά την αποχώρηση του Ποταμιού, όπως τονίζουν με κάθε ευκαιρία στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Έτσι σύντομα αναμένεται και συνεδρίαση κομματικών οργάνων με πρώτο σταθμό την εκτελεστική γραμματεία του ΚΙΝΑΛ χωρίς το Ποτάμι, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει το αν θα κληθούν να μετέχουν στο όργανο και τα στελέχη εκείνα που δεν ακολούθησαν την ηγεσία της Σεβαστουπόλεως.

Με λυμένο το ζωνάρι για καβγά

Με ένα μπαράζ τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών και έντυπων εμφανίσεων ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνει το κάλεσμά του στον παλιό ψηφοφόρο του.

Και ενώ ο ίδιος με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ δεν ανταλλάσσει βολές δεν το αποφεύγει με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα η κόντρα Θεοδωράκη – Κωνσταντινόπουλου που άνοιξε, όταν προκλήθηκε από τον Αντώνη Σρόιτερ στο κεντρικό δελτίο του Άλφα να απαντήσει στα περι «φρικτού τέλους» που διέβλεψε για τον κ. Θεοδωράκη ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Θεοδωράκης για να απαντήσει «κάρφωσε» τον Βουλευτή Αρκαδίας ότι ήταν από εκείνους που στην εκτελεστική γραμματεία εισηγούνταν συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά «έξω έλεγε άλλα» όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Πόσο χαμηλά βρε Σταύρο, τουλάχιστον θα μπορούσες να βρεις κάτι που θα σε πίστευε έστω και ένας! Πρίν ακόμη στηρίξεις επίσημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άρχισες να τους μοιάζεις».

Κι αυτή δεν ήταν η τελευταία πράξη του δράματος γιατί ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Ποταμιού και Ανδρέα Λοβέρδου. Το θέμα αυτή τη φορά ήταν το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου και αφορμή αποτέλεσε η ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Θέλει περισσό θράσος να είσαι αυτός που ως υπουργός γύρισε την διαχείριση του ιδρύματος Τήνου πίσω στα χρόνια της Χούντας, σήμερα, που το ίδρυμα αποδόθηκε στους κατοίκους της Τήνου, να συνεχίζεις να προκαλείς ζητώντας ξανά χουντικές ρυθμίσεις» σχολίαζε δηκτικά το Ποτάμι για το συγκεκριμένο θέμα θυμίζοντας ότι όταν είχε έρθει υο θέμα στη Βουλή είχε στηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Το Ποτάμι μάλιστα είχε στηρίξει τη συγκεκριμένη ρύθμιση της κυβέρνησης τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Οι τόνοι δεν αναμένεται να πέσουν στο ελάχιστο. Και για όσο στην πολιτική επικαιρότητα θα κυριαρχούν ζητήματα αρχών τόσο οι τόνοι θα οξύνονται με επίδικο από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη ότι βάζουν πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που θα συμφωνούν σε ένα νομοσχέδιο ή μια ρύθμιση και θα την ψηφίζουν, όπως για παράδειγμα το σπάσιμο της Β΄ Αθήνας ή την ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού.

Το δράμα αναμένεται να κορυφωθεί με την επικύρωση στη Βουλή της συμφωνίας Αθηνών Σκοπίων. Είναι πολύ πιθανόν – σχεδόν βέβαιο – με τα σημερινά δεδομένα το Ποτάμι να ψηφίσει υπερ, όχι όμως αντικαθιστώντας επιτόπου τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ή παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ.  


σχετικα αρθρα