current views are: 5

5 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση06:59

Κουμουτσάκος: Ο Ζάεφ με μία δήλωση ισοπεδώνει την προπαγάνδα Τσίπρα – Κοτζιά

«Επιβεβαιώνει την ορθότητα της άρνησης της Ν.Δ.»

Δημοσίευση 06:59’

«Επιβεβαιώνει την ορθότητα της άρνησης της Ν.Δ.»

Τη θέση ότι μια και μόνο δήλωση του Ζόραν Ζάεφ ήταν αρκετή για να ισοπεδώσει την προπαγάνδα Τσίπρα – Κοτζιά για τη συμφωνία των Πρεσπών διατύπωσε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στη δήλωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού περί «μακεδονικού στρατού».

«Μετά τη διαβόητη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζάεφ αναφέρεται σε “μακεδονικό στρατό”. Με μία μόνον δήλωση ο Ζάεφ προκαλεί την Ελλάδα, ισοπεδώνει τα επιχειρήματα και την προπαγάνδα Τσίπρα- Κοτζιά, γελοιοποιεί κι άλλο τον Π. Καμμένο, επιβεβαιώνει την ορθότητα της άρνησης της Ν.Δ.», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο κ. Ζαεφ, σε δημόσια τοποθέτησή του χθες κατά την ορκωμοσία στρατιωτών, έκανε λόγο για έναν «μακεδονικό στρατό», ο οποίος θα αποτελεί μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζουμε ότι ζπάντηση στη δήλωση του Σκοπιανού Πρωθυπουργού έδωσαν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της θέσεως σε ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Και τούτο διότι, όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση «στρατός της Βόρειας Μακεδονίας».

 


σχετικα αρθρα