ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Τσίπρας και Κοτζιάς οφείλουν να διευκρινίσουν πως χειρίστηκαν την υπόθεση των «8»

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2018, 14:09 / Ανανεώθηκε 6 Ιουλίου 2018, 14:09
Κουμουτσάκος: Τσίπρας και Κοτζιάς οφείλουν να διευκρινίσουν πως χειρίστηκαν την υπόθεση των «8»
Facebook Twitter Whatsapp
«Είναι θέμα αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας της χώρας».

Να διευκρινίσουν "Τσίπρας και Κοτζιάς στους Έλληνες πως χειρίστηκαν και πως χειρίζονται κρίσιμες εθνικές υποθέσεις" κάλεσε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με τις αναφορές του Τούρκου ΥΠΕΞ.

Όπως είπε αυτό ειναι αναγκαίο γιατί: Οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς δεν μπορούν να μένουν αναπάντητοι. Είναι θέμα αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας της χώρας».

Ολόκληρη η δήλωση:

«Τόσο οι δηλώσεις Τσαβούσογλου όσο και η επιστολή του Τούρκου Εκπροσώπου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν ότι η Άγκυρα δεν θέλει να κατανοήσει πως λειτουργούν οι θεσμοί σε μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα. Ο συμψηφισμός που επιχειρούν μεταξύ δύο ανόμοιων υποθέσεων είναι απαράδεκτος.

Η  αναθεώρηση της λανθασμένης αυτής προσέγγισης  της Άγκυρας είναι απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλουμε να επιτύχουμε ανέφελες διμερείς σχέσεις οι οποίες θα διέπονται από αμοιβαίο σεβασμό.

Η Κυβέρνηση και ειδικά οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς οφείλουν έναντι των Ελλήνων να διευκρινίσουν πως χειρίστηκαν  και πως χειρίζονται κρίσιμες εθνικές υποθέσεις. Οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς δεν μπορούν να μένουν αναπάντητοι. Είναι θέμα αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας της χώρας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr