ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφιλοπούλου στο «Ακραίως»: Το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει το σπάσιμο των περιφερειών

Δημοσίευση 10 Ιουλίου 2018, 12:25 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2018, 19:44
Χριστοφιλοπούλου στο «Ακραίως»: Το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει το σπάσιμο των περιφερειών
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο κ. Τσίπρας επένδυσε στο να πάρει το πιο παλαιοκομματικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, και τώρα όλοι σαν τα ποντίκια θα αρχίσουν να φεύγουν»

«Εμείς ως ΚΙΝΑΛ δεν θα βάλουμε κάποια πρόφαση, θα ψηφίσουμε το σπάσιμο των περιφερειών» υπογράμμισε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύη Χριστοφιλοπούλου στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, αν και η ίδια έχει κάποιες επιφυλάξεις.

«Ως βουλευτής Αττικής, έχω μικρές επιφυλάξεις για ένα πολιτικό λόγο. Τα μικρότερα κόμματα δεν θα εκπροσωπηθούν στη Δυτική Αττική. Μια σημαντική περιφέρεια με αρκετά προβλήματα, και έχει σημασία για τη δημοκρατία. Πάντα όμως στις πολιτικές αποφάσεις υπερισχύει η ευρύτερη. Να σπάσει καταρχήν η μεγαλύτερη περιφέρεια, η Β΄Αθήνας και κατά δεύτερο η Αττική με κριτήρια. Εμείς ζητάμε μια συνολικότερη λύση πακέτο της εκλογής εξωτερικού και για την ψήφο στους αποδήμους.

Οι άνθρωποι που έφυγαν να αναζητήσουν μια δουλειά στο εξωτερικό θα πρέπει να ψηφίζουν. Ψηφίζουν στις ευρωεκλογές γιατί να μην ψηφίζουν και στις βουλευτικές. Είναι σχετικά εύκολο ζήτημα. Εμείς έχουν ένα σχέδιο ρύθμισης για τους Έλληνες του εξωτερικού, να το δουν και οι νομικοί του υπουργείου Εσωτερικών και να περάσει σύντομα. Δεν πρέπει να παίζουμε παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο. Χρειαζόμαστε ένα σταθερό πολιτικό σύστημα».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου σημείωσε ότι έχει σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα των Ελλήνων των αξιωματικών και όπως είπε: «χρειάζεται εθνική συνεννόηση για το πώς το αντιμετωπίζουμε και εκτός συνόρων. Ακόμα και αυτό το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, το έχουμε ανάγει σε εκλογικό παιχνιδάκι του ΣΥΡΙΖΑ με την αξιωματική αντιπολίτευση».

Εν συνεχεία επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας επένδυσε στο να πάρει το πιο παλαιοκομματικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, και τώρα όλοι σαν τα ποντίκια θα αρχίσουν να φεύγουν», ενώ για τη διαφοροποίηση των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε σημαντικά θέματα, «Έχουμε τον υπουργό Εξωτερικών να υπερασπίζεται τη συμφωνία των Πρεσπών και ο υπουργός Άμυνας να λέει ότι είναι η χειρότερη. Δύο εντελώς διαφορετικές απόψεις στην κυβέρνηση. Αυτό δεν είναι μόνο για το Γκίνες, είναι για να ντρεπόμαστε».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr