current views are: 11

10 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση11:46

Τζανακόπουλος: Επιζήμια η παρουσία της Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν

Νέα πυρά από την κυβέρνηση κατά της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσίευση 11:46’

Νέα πυρά από την κυβέρνηση κατά της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Ανοιχτή ακόμη παραμένει η ώρα συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως «η πιθανή οριστικοποίηση της συνάντησης θα γίνει εντός των επόμενων ωρών» και επανέλαβε πως το ζητούμενο είναι «η ατζέντα με την οποία πηγαίνει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Πρωθυπουργός και η οποία έχει στην κορυφή της το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε πως «πρώτιστη προτεραιότητα», του κ. Τσίπρα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα είναι το ζήτημα των δύο στρατιωτικών. Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων και των συναντήσεών του ο πρωθυπουργός «θα θέσει το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία εδώ και τέσσερις μήνες ώστε να ασκηθεί η μέγιστη πίεση για την απελευθέρωση τους».

Κατά τα άλλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε και αυτός με τη σειρά του πυρά κατά της Ντόρας Μπακογιάννη για την παρουσία της στην ορκωμοσία του Ερντογάν. «Είναι το λιγότερο ακατανόητη, αν όχι επιζήμια», δήλωσε χαρακτηριστικά και κατήγγειλε πως δεν υπήρξε «καμία συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών».  Ανέφερε επιπλέον ότι «οι πρωτοβουλίες της κ. Μπακογιάννη έχουν χαρακτήρα προσωπικής προβολής και δημοσίων σχέσεων και δεν έχουν καμία σχέση με την εξωτερική πολιτική η οποία δεν μπορεί να καθορίζεται με βάση τις προσωπικές ιδιοτέλειες και την οίηση του καθενός».

«Θα περιμέναμε από τη Ν.Δ. που ξιφουλκούσε εναντίον της πρωτοβουλίας για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα και η οποία αρέσκεται να κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για ενδοτισμό και μειοδοσίες να είναι πιο προσεκτική με τα μηνύματα που εκπέμπει προς την Τουρκία, ειδικά μάλιστα σε μια τέτοια συγκυρία» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης:

►Στις Βρυξέλλες αύριο Τσίπρας – Ερντογάν για τη σύνοδο του NATO

►Σύγκρουση Τσίπρα – Μπακογιάννη για την παρουσία της στην ορκωμοσία Ερντογάν

Κατά τα άλλα, ο κ. Τζανακόπουλος αναφερθείς στις τοποθετήσεις του τομεάρχη Ερργασίας της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, τον χαρακτήρισε ως φίλο τής παράνομης εργοδοσίας, υπενθυμίζοντας πως επί υπουργίας του η μερική απασχόληση έφτασε στο 60% έναντι 40% της πλήρους απασχόλησης. Παράλληλα υπενθύμισε τα ποσοστά τής αδήλωτης εργασίας επί διακυβέρνησης Σαμάρα, που άγγιξαν το 20%. «Κωμική η στάση του κ. Βρούτση να εμφανίζεται ως υπερασπιστής της εργασίας», δήλωσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ προσέθεσε πως ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ ως υπουργός Εργασίας διευκόλυνε μέσω των ακραίων πολιτικών που ασκούσε τη δημιουργία εργασιακής ζούγκλας μέσω της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της καθίζησης των μισθών.

«Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο -που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση- και είναι άλλη μια πρωτοβουλία για την επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων προστατεύεται η εργασιακή κανονικότητα» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Τζανακόπουλος.

Επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ με αφορμή την τροπολογία για τις συντάξεις, καθώς -όπως είπε- μετά την αποκάλυψη του ταξιδιού του στο Βερολίνο, όπου παρακάλεσε τη γερμανική ηγεσία να μην επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει το μέτρο των συντάξεων, «τους πιάσανε με τη γίδα στην πλάτη και τώρα προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με μια τροπολογία που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχουν δηλώσει» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος και προσέθεσε: «Νομίζω και η τοποθέτηση του ΣΕΒ -που σαν λαγός ο κ. Φέσσας του κ. Μητσοτάκη, έτρεξε προς υπεράσπιση, προσπάθησε να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση να μην πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες- αναδεικνύει και ποιος φέρεται ειλικρινά και ποιος υποκριτικά».

Τέλος επί του συγκεκριμένου θέματος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απευθυνόμενος προς τη ΝΔ είπε πως κατεδαφίζονται η προεκλογική της καμπάνια και ο προεκλογικός της λόγος με την πιθανότητα της μη εφαρμογής των μέτρων το 2019 και σημείωσε χαρακτηριστικά «θα πρέπει να πίνουν αυτό το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους»»

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξει ο χάρτης των εργοδοτικών ενώσεων, ο υπουργός Επικρατείας, αφού σημείωσε πως οι τοποθετήσεις του κ. Φέσσα ξεπερνούν και τους πλέον ακραίους εκ των δανειστών μας, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αλλάξει ο χάρτης των εργοδοτικών ενώσεων, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν απόψεις και πρακτικές οι οποίες εκφράζονται -από τις ενώσεις- που η κυβέρνηση μπορεί να συγκλίνει και άλλες όχι. Προσέθεσε πως η κυβέρνηση ακούει όλες τις απόψεις και τελικά ζυγίζει και καταλήγει σε εκείνες που λειτουργούν προς το συμφέρον της κοινωνίας.

Για τη στάση των ΑΝΕΛ στον «Κλεισθένη»

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση και επανέλαβε πως σε κάθε περίπτωση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού διαλόγου θα συζητηθούν όλα και επί μέρους των άρθρων. Ειδικά για την ένσταση του Πάνου Καμμένου αναφορικά με το πλαφόν του 3%, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε πως εξ όσων γνωρίζει δεν έχει εκφραστεί από την πλευρά του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, πρόθεση για την αλλαγή του, ωστόσο επανέλαβε πως όλα θα συζητηθούν στο Κοινοβούλιο.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός του με τον κ. Σκουρλέτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε θεμιτή τη συνάντηση, καθώς ο κ. Πατούλης εκπροσωπεί ένα θεσμικό όργανο.

Για την επίθεση του υπουργού Εσωτερικών προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως ο κ. Πατούλης ξόδεψε 300.000 ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων για να πραγματοποιήσει μια εκστρατεία στην οποία δήλωνε την αντίθεση του στον Κλεισθένη. «Η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να είναι πιο προσέχτηκες ο κ. Πατούλης στη χρησιμοποίηση κρατικών χρημάτων» το σχόλιο του κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Με αφορμή τις διαφοροποιήσεις του Πάνου Καμμένου, ρωτήθηκε εάν τίθεται θέμα ανασύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή, κάτι που απέκλεισε κατηγορηματικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και επανέλαβε τη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ πως τα δυο κόμματα θα πορευτούν μέχρι τέλους, δηλαδή μέχρι το φθινόπωρο του 2019 όποτε λήγει η τετραετία.


σχετικα αρθρα