current views are: 10

11 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση11:44

Ελληνική διπλωματική πηγή: Ζητήσαμε την απέλαση των Ρώσων στις 6 Ιουλίου

“Απειλείται η εθνική μας ασφάλεια” λέει η Αθήνα

Δημοσίευση 11:44’

“Απειλείται η εθνική μας ασφάλεια” λέει η Αθήνα

“Η Ελλάδα είχε πληροφορήσει τη Ρωσία από τις 6 Ιουλίου ότι επρόκειτο να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες, λόγω παράνομης δραστηριότητά τους στα συλλαλητήρια ενάντια της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό” , ανέφερε ελληνική διπλωματική πηγή στο Reuters.  

«Είχαμε προειδοποιήσει τις ρωσικές αρχές εδώ και καιρό για τη δράση των συγκεκριμένων τεσσάρων διπλωματών και πολιτών. Την Παρασκευή το κάναμε επίσημο, δίνοντάς τους ένα λογικό χρονικό διάστημα προκειμένου να φύγουν από τη χώρα», υποστήριξε  η συγκεκριμένη πηγή στο Reuters.  

Μάλιστα χαρακτήρισε αδικαιολόγητη τη ρωσική προειδοποίηση για απέλαση Ελλήνων διπλωματών, τονίζοντας πως οι Έλληνες διπλωμάτες λειτουργούν βάσει των καθηκόντων τους. 

Αθήνα: “Απειλείται η εθνική μας ασφάλεια”

«Η Ελλάδα, όταν είχε προκύψει η υπόθεση Σκριπάλ, δεν είχε απελάσει Ρώσους διπλωμάτες καθώς δεν υπήρχαν αποδείξεις, ενώ τώρα υπάρχουν στοιχεία που αφορούν την εθνική ασφάλεια και λαμβάνονται μέτρα» δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ, αναφορικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:
►Τζανακόπουλος για Ρώσους διπλωμάτες: Επιδίωξαν εμπλοκή στο θέμα της ΠΓΔΜ
►Ρωσικό ΥΠΕΞ προς Αθήνα: Θα απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα στην απέλαση των διπλωματών


σχετικα αρθρα