current views are: 9

12 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση12:12

Γεννηματά για Κλεισθένη: «Λέμε όχι στα εκλογικά μαγειρέματα, λέμε ναι στις εκλογές εδώ και τώρα»

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ χαρακτήρισε πρόχειρη την κυβερνητική τροπολογία

Δημοσίευση 12:12’

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ χαρακτήρισε πρόχειρη την κυβερνητική τροπολογία

«Όσα κόλπα και αν κάνετε, όσες κάλπες και αν στήσετε, ο κόσμος θα σας βρει και θα σας καταψηφίσει, δεν σας σώζει τίποτα». Με τα λόγια αυτά η Φώφη Γεννηματά στηλίτευσε την πολιτική της κυβέρνησης ειδικά σε ότι αφορά την τροπολογία μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κλεισθένη, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, χαρακτήρισε πρόχειρη την κυβερνητική τροπολογία που στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού. « Είναι Συνταγματικά ανεπίτρεπτο και ηθικά αδιανόητο το παιχνίδι με τις εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « οι τροπολογίες οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση! Όλα εργαλειοποιούνται! Μετά την οικονομία και την αλόγιστη αντιμετώπιση σοβαρότατων ζητημάτων δείχνετε την αντίληψη και την πρακτική σας για τη λειτουργία του πολιτεύματος και των κανόνων του πολιτικού παιχνιδιού και τι πρόκειται να ζήσουμε μέχρι τις εκλογές!».

«Σας προειδοποιώ ματαιοπονείτε! Σχεδιασμοί της απελπισίας! Ούτε την έξοδό ας με αξιοπρέπεια δεν είστε ικανοί να σχεδιάσετε!», πρόσθεσε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, σημειώνοντας πως δεν θα επιτρέψει σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που «βολεύονται» από αυτή την πρακτική, να δημιουργήσουν ένα «τοξικό» κλίμα που υπονομεύει τη χώρα.

Αναφερόμενη τέλος στην τροπολογία για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, αφού εκτίμησε πως η κυβέρνηση νομοθετεί αποσπασματικά και με σκοπιμότητα, ανακοίνωσε πως το κόμμα της θα την στηρίξει επειδή αποτελεί για δική του πρόταση.

 


σχετικα αρθρα