ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανάτσιου: Ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ συνεχίζεται

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2018, 17:43 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2018, 11:26
Παπανάτσιου: Ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ συνεχίζεται
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν έχει διαγραφεί κανένα όνομα από καμία λίστα, ούτε θα διαγραφεί»

«Για εκείνους που είναι στη λίστα Λαγκάρντ π.χ., ο έλεγχος συνεχίζεται στις χρήσεις που δεν είναι διαγεγραμμένες με τις αποφάσεις του ΣτΕ» ανέφερε σε συνέντευξή της στον  ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» , η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι η φορολογική αρχή μπορεί να στείλει τις υποθέσεις στον οικονομικό εισαγγελέα και πρόσθεσε ότι «δεν έχει διαγραφεί κανένα όνομα από καμία λίστα, ούτε θα διαγραφεί».

Όσον αφορά στην απόδοση του ελέγχου, η κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι «αυτοί κρατούσαν στο συρτάρι τις υποθέσεις επί χρόνια, όταν αναλάβαμε είχαν βεβαιώσει μόλις 24 εκατ. ευρώ. Αυτήν τη στιγμή, από τους ελέγχους στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και εμβασμάτων εξωτερικού, έχει ξεκινήσει ένας πολύ μεγάλος έλεγχος σε 3.500 υποθέσεις. Έχουν ολοκληρωθεί περίπου 2.000 υποθέσεις και έχουν βεβαιωθεί 919 εκατ. ευρώ, από τα οποία έχουν εισπραχθεί ήδη περίπου 107 εκατ. ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα γίνονται οι νόμιμες διαδικασίες που υπάρχουν, μετά από προσφυγές κ.λπ.».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr