current views are: 10

13 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση15:58

Νέα κόντρα Ελλάδας – Ρωσίας για την έκδοση του Ρώσου Mr. Bitcoin

Οι ελληνικές Αρχές «υποχωρούν σε ξένες πιέσεις»

Δημοσίευση 15:58’

Οι ελληνικές Αρχές «υποχωρούν σε ξένες πιέσεις»

Νέα κλιμάκωση στην κόντρα Μόσχας – Αθήνας φέρνει η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης να εκδοθεί στη Γαλλία ο 39χρονος Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός ως Mr. Bitcoin. Και σε αυτή την υπόθεση η Ρωσία κάνει λόγο για υποχώρηση της Ελλάδας σε πιέσεις από το εξωτερικό.

«Οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν να επιδεινώνουν την κατάσταση στις διμερείς σχέσεις, υπό πιέσεις από το εξωτερικό» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με το Intefax.

Διαβάστε επίσης: 

Μόσχα: «Πίσω από την αντιρωσική απόφαση της Ελλάδας βρίσκεται η Ουάσιγκτον» 
«Σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας», ζητεί ο Τσίπρας από τη Ρωσία – Στον αέρα η επίσκεψη Λαβρόφ   
Διπλωματικός «πόλεμος» ΗΠΑ – Ρωσίας για την ΠΓΔΜ με την Ελλάδα στη μέση 
Από την Αγία Πετρούπολη στη Βέροια και την Αλεξανδρούπολη η ρώσικη δραστηριότητα

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει δώσει προτεραιότητα στο αίτημα για έκδοση του Βίνικ στην πατρίδα του.

«Η ρωσική πλευρά δεν μπορεί να αγνοήσει τέτοιες ενέργειες» προειδοποιεί η ανακοίνωση.

Η εξέλιξη έρχεται την ίδια μέρα που ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα κλήθηκε στο ρωσικό ΥΠΕΞ για εξηγήσεις, μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα για παράνομη δραστηριότητα που σχετίζεται μεταξύ άλλων με την πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ΄.

Εναντίον του Αλεξάντερ Βίνικ είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές, με την κατηγορία ότι ξέπλυνε παράνομα κέρδη 130 εκατ. ευρώ, τα οποία είχε αποκομίσει ως διαχειριστής της πλατφόρμας ψηφιακών νομισμάτων BTC-e.


σχετικα αρθρα