current views are: 8

17 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση09:13

Ζαχαριάδης: Κάποιοι διαδηλωτές για το Μακεδονικό δεν ήταν τόσο αγνοί πατριώτες

“Ίσως «τα έπαιρναν»”

Δημοσίευση 09:13’

“Ίσως «τα έπαιρναν»”

Την εκτίμησή του ότι δίπλα στους φιλήσυχους και δημοκράτες πολίτες, οι οποίοι διαδήλωναν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών υπήρχαν και κάποιοι «όχι και τόσο αγνοί πατριώτες» που ίσως «τα έπαιρναν» εκφράζει ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, αναφορικά με την υπόθεση της παράνομης δραστηριότητας Ρώσων διπλωματών που οδήγησε στην απέλασή τους.

Ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε μιλώντας στο  «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι η υπόθεση «χρήζει περαιτέρω διερεύνησης», ενώ για το ενδεχόμενο αντίμετρων από ρωσικής πλευράς επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και κανένας δεν μπορεί να ανακατεύει τη στρατηγική που έχει η χώρα για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή».

«Όποιος το αποτολμήσει αυτό, είτε λέγεται Άγκυρα, είτε λέγεται Μόσχα, είτε Ουάσιγκτον, είτε λέγεται Βερολίνο, είτε λέγεται οτιδήποτε, θα βρει τη συντεταγμένη αντίδραση της ελληνικής Πολιτείας, της Ελληνικής Δημοκρατίας» είπε, υπενθυμίζοντας τη διαφορετική στάση απέναντι στη Μόσχα που τήρησε η κυβέρνηση σε σχέση με χώρες της Δύσης στο ζήτημα του ρωσικού εμπάργκο στα προϊόντα, καθώς και με τη δηλητηρίαση κάποιων πρακτόρων στη βόρεια Ευρώπη.

Αναφορικά με την τοποθέτηση της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σε ραδιοφωνική συνέντευξη ανέφερε ότι «δεν έχω αλλάξει θέση στο Μακεδονικό, από το 2008. Ναι στο Βόρεια Μακεδονία», ο κ. Ζαχαριάδης επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι «η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολύ περισσότερο ένα αμάλγαμα της Πολιτικής Άνοιξης της δεκαετίας του ’90 και του ΛΑ.Ο.Σ. του 2000, παρά η φυσική συνέχεια του μετριοπαθή κεντροδεξιού σημαντικού μας πολιτικού αντιπάλου Κώστα Καραμανλή, της κυρίας Μπακογιάννη και μιας σειράς άλλων πολιτικών, οι οποίοι ήταν στον συντηρητικό χώρο, αλλά ήταν μετριοπαθείς».

Όσον αφορά εξάλλου στα δημοσιεύματα γύρω από την υπόθεση δανείων συγγενικών προσώπων του πρωθυπουργού, ο κ. Ζαχαριάδης μίλησε για λάσπη, προσπαθώντας να δημιουργήσουν επικοινωνιακά αντίβαρα και τα χαρακτήρισε «ως μία προσπάθεια υπονόμευσης και αλλαγής της ατζέντας». 

«Η ελληνική κοινωνία ξέρει ποια είναι η σχέση των συμφερόντων με το πολιτικό σύστημα, ξέρει ποιες δυνάμεις μετά από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης διατηρούν το ηθικό πλεονέκτημα στο ακέραιο, ξέρει ποιοι μας κυβέρνησαν και ποιοι μας έφτασαν στη χρεοκοπία μέσα και από τη διαδικασία της σύνδεσης του πολιτικού συστήματος με τα οικονομικά συμφέροντα», κατέληξε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.


σχετικα αρθρα