current views are: 17

31 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση12:07

Διαψεύδει η Δούρου τον δήμαρχο Ραφήνας για τα πλαστά έγγραφα περί εκκένωσης

 Οι διευκρινίσεις σε προσωπική της ανάρτηση 

Δημοσίευση 12:07’

 Οι διευκρινίσεις σε προσωπική της ανάρτηση 

Διαψεύδει τις δηλώσεις του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Β. Μπουρνούς περί πλαστογράφησης του πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Αττικής αλλά και τα περί εκκένωσης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας καταγγέλλει ότι ούτε ο ίδιος ήταν παρών στη συνεδρίαση του οργάνου, ούτε πήρε εντολή για εκκένωση της περιοχής, ενώ έκανε λόγο για πλαστογράφηση του εγγράφου. 

Σε ανακοίνωσή της στην προσωπική της ιστοσελίδα, η κ. Δούρου τονίζει:

1. Το Πρακτικό της έκτακτης Συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου που έλαβε χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στις 23/7, δεν δύναται να πλαστογραφηθεί καθώς τα Πρακτικά ενός Συλλογικού οργάνου συντάσσονται και επικυρώνονται δεόντως και αποστέλλονται στους συμμετέχοντες σε αυτό όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

2. Στο Πρακτικό περιγράφεται η κατάσταση της μεγάλης πυρκαγιάς, οι δράσεις και οι ενέργειες των αρμόδιων φορέων εκείνες τις δραματικές ώρες.

3. Το έγγραφο δεν αναφέρεται σε απόφαση «εκκένωσης».

4. Το έγγραφο δεν προχωρά σε κανενός είδους αξιολογικές κρίσεις έναντι ουδενός παράγοντα ή φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπουρνούς εξήγησε πως το έγγραφο που κατατέθηκε με τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης, αναφέρει ότι το Συντονιστικό συγκλήθηκε στις 20:30 και ολοκληρώθηκε στις 21:00, καθώς και ότι σε αυτό συμμετείχε και η Πυροσβεστική και η Ελληνική Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:
►«Πόλεμος» για την εκκένωση που δεν έγινε – Πλαστογράφηση εγγράφου καταγγέλει ο δήμαρχος Ραφήνας


σχετικα αρθρα