current views are: 13

1 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση08:15

Εκπρόσωπος ΑΝΕΛ: Υποκριτικό από τη ΝΔ να ζητά παραιτήσεις

«Πρέπει να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες εφόσον προκύψουν»

Δημοσίευση 08:15’

«Πρέπει να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες εφόσον προκύψουν»

«Είναι υποκριτικό (να ζητούνται παραιτήσεις). Η ολοκλήρωση των ερευνών θα αναδείξει και τις όποιες ευθύνες και τότε ας αποδοθούν. Εκ των προτέρων είναι μια πρόταση έτσι για να ακούγεται. Απλώς για να πούμε κάτι και να περπατήσουμε για ακόμα μια φορά στην πολιτική πασαρέλα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θόδωρος Τοσουνίδης, σχολιάζοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM τα όσα είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θέλω να μπω σε αυτή την πολιτική αντιπαράθεση με τον τρόπο που την κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία του. Με θλίβει το γεγονός ότι η χώρα στερείται ενός σοβαρού κόμματος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Λυπάμαι για τον τρόπο που διάλεξε για ακόμα μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα πω μια λέξη μόνο: ντροπή. Ας μαζευτούμε λίγο, ας είμαστε πιο εγκρατείς και λίγο πιο υπεύθυνοι όταν έχουμε να κάνουμε πάνω απ’ όλα και με την απώλεια ανθρώπινων ζωών» τόνισε ο κ. Τοσουνίδης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα προσάπτει η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση περί επικοινωνιακού σόου.

«Συγκεκριμένες προτάσεις δεν άκουσα από τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε πως «λείπει μία σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση και αυτό είναι έλλειμμα στη λειτουργία της δημοκρατίας μας».

Ο κ. Τοσουνίδης είπε πως «ασφαλώς και πρέπει να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες εφόσον προκύψουν», αλλά «θα πρέπει να είμαστε με αποδείξεις στα χέρια μας» και σημείωσε πως «πέραν των ευθυνών, που εφόσον προκύψουν μέσα από τις έρευνες για κάποια πρόσωπα και για ελλιπείς ενέργειες, θα πρέπει όλοι μας να τοποθετηθούμε με ένα κλίμα αυτοκριτικής για να δούμε κι εμείς πόσο συνεπείς είμαστε σε όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε ή σε όλα αυτά που δεν πρέπει να αποφεύγουμε και να παραμελούμε, όπως είναι π.χ. η τήρηση των νόμων».


σχετικα αρθρα