ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώναρος στο «Ακραίως»: Δεν είχα πρόταση από Τσίπρα - Λιμοκοντόροι στις τάξεις της ΝΔ

Δημοσίευση 30 Αυγούστου 2018, 12:00 / Ανανεώθηκε 30 Αυγούστου 2018, 12:40
Αντώναρος στο «Ακραίως»: Δεν είχα πρόταση από Τσίπρα - Λιμοκοντόροι στις τάξεις της ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν έχω απόλυτα κοινό βηματισμό με την κ. Παπακώστα. Πήρε μια απόφαση και θα κριθεί».

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε πρόταση από τον πρωθυπουργό να συμμετάσχει στην κυβέρνηση ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Αντώναρος στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, στηλίτευσε τους «απίθανους μουσαφιραίους, λιμοκοντόρους, γυρολόγους της πολιτικής που έχει πάρει στις τάξεις της η ΝΔ», ενώ διαχώρισε τη θέση του από την κ. Παπακώστα σημειώνοντας πως «δεν έχουμε απόλυτα κοινό βηματισμό».

Παρότι το όνομά του είχε ακουστεί έντονα ότι ήταν στα πρόσωπα που σκεφτόταν προς υπουργοποίηση ο κ. Τσίπρας, ο διαγραφείς από τη ΝΔ πρώην βουλευτής, ξεκαθάρισε πως «Δεν έχει γίνει καμία νύξη, κανένας υπαινιγμός, καμία πρόταση προς εμένα για είσοδο στην κυβέρνηση. Συζητάω με όλα τα πολιτικά πρόσωπα. Αλλά ποτέ δεν μου έγινε πρόταση».

«Δεν οφείλω τίποτα στη ΝΔ»

Ερωτώμενος για τις αντιδράσεις που δέχεται λόγω της κριτικής του στη ΝΔ, ο κ. Αντώναρος απάντησε πως: «ορισμένοι αντιδρούν στην κριτική, αλλά έχω ενδείξεις ότι και πολλοί συμφωνούν. Τα λέω πάντα επώνυμα, όχι πίσω από το πέπλο διαρροών. Έχω την ευθύνη των λεγόμενων μου.  Με τίμησε το κόμμα και το τίμησα κι εγώ γιατί δεν ήρθα από τα αζήτητα. Δεν οφείλω τίποτα περισσότερο στη ΝΔ, από ότι η ΝΔ σε εμένα».

Επιτέθηκε σε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως: «Η ΝΔ, με τους απίθανους μουσαφιραίους, που έχει πάρει στις τάξεις της, λιμοκοντόρους, γυρολόγους της πολιτικής που έχουν περάσει από 3-4 κόμματα τα τελευταία χρόνια, δεν εκφράζει αυτό που ήταν το 2009. Δεν μπορούν ακραία στοιχεία να έχουν το θράσος να λένε ότι η ΝΔ πρέπει να κάνει παρεμβάσεις ώστε η αριστερά να μην ξανάρθει στην εξουσία. Τι εννοούν;»

Δεν μπορώ να ακολουθήσω την πολιτική του όχι σε όλα. Μ' ενδιαφέρει η ενδυνάμωση του κεντροδεξιού χώρου».

«Συμφωνώ με το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας για το Σκοπιανό»

Ο κ. Αντώναρος εξέφρασε και τη θέση του για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Τη συμφωνία για το Σκοπιανό θα την κρίνω τελικά και οριστικά όταν θα εγκριθεί από την ΠΓΔΜ. Αυτό που πετύχαμε ως χώρα είναι να τους υποχρεώσουμε να αλλάξουν κάποια πράγματα. Είναι αρκετά; Μπορεί να είναι. Μετά θα έχουμε την ευκαιρία να κρίνουμε αν θέλουμε να προχωρήσουμε εμείς. Συμφωνώ γενικά με το πλαίσιο της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Σε σχέση με διπλανή χώρα (ΠΓΔΜ) είμαστε υπερδύναμη.  Αν δώσει σημεία πραγματικής επιθετικής γραμμής, τότε έχουμε όλα τα όπλα στα χέρια μας. Είμαστε η κραταιά δύναμη στα Βαλκάνια, έχουμε τους συμμάχους μας και μην ξεχνάμε ότι είμαστε στο ΝΑΤΟ».

 «Η κ. Παπακώστα πήρε μια απόφαση και θα κριθεί»

Για την απόφασή της κ. Παπακώστα να αποδεχθεί την πρόταση του κ. Τσίπρα, τόνισε ότι: «Η κ. Παπακώστα, εγώ και ορισμένοι άλλοι συμπίπτουμε σε πολλές απόψεις που έχουμε: πρώτον στην πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση και δεύτερον, στις θέσεις που παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμπορευτούμε και θα έχουμε μία ταυτότητα σε όλα.

Όταν η κ. Παπακώστα κατέθεσε ιδρυτική πράξη κόμματος δεν ήμουν από εκείνους που υπέγραψαν. Με την κ. Παπακώστα δεν υπάρχει απόλυτα κοινός βηματισμός. Πήρε μια απόφαση για την οποία θα κριθεί».