ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά στους ένστολους

Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου 2018, 17:11 / Ανανεώθηκε 6 Σεπτεμβρίου 2018, 20:55
ΝΔ: Να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά στους ένστολους
Facebook Twitter Whatsapp

Ερώτηση στη Βουλή από τον Βασίλη Κικίλια και τον Αναστάσιο Δημοσχάκη

Να δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ώστε να υπάρξει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ και χορήγησης των αναδρομικών στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητούν ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Όπως τονίζουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης πρέπει να «περιλαμβάνει τον ακριβή μήνα έναρξης, τις μηνιαίες δόσεις και την πηγή χρηματοδότησης».

«H επικοινωνιακή εκμετάλλευση και η πολιτική κοροϊδία των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για το θέμα υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ και την χορήγηση των οφειλομένων αναδρομικών, πρέπει άμεσα να σταματήσει», επισημαίνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Το κείμενο της ερώτησης:

ΠΡΟΣ:    Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ:  Υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας και Αναδρομική Χορήγηση του υπολοίπου 50% των περικοπών των Μισθών και Συντάξεων των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κε Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, αναφέρει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ προτίθεται, ενόψει και της ΔΕΘ, να υλοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ και να χορηγήσει τα οφειλόμενα αναδρομικά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

Επειδή το θέμα υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ, με αναδρομική ισχύ, για την χορήγηση του υπολοίπου 50% των περικοπών των μισθών και συντάξεων, είναι μείζονος σημασίας για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων και δε μπορεί να παραμένει από την κυβέρνηση σε επίπεδο ανακοινώσεων και επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του θέματος,

Επειδή η πολιτική εκμετάλλευση και κοροϊδία για το υπόψη θέμα πρέπει να σταματήσει και άμεσα η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να δεσμευτούν με συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ και χορήγησης των οφειλομένων αναδρομικών, όπως ο ακριβής μήνας έναρξης χορήγησης, ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων, η πηγή χρηματοδότησης

Ερωτάσθε Κε Υπουργέ:

Δεσμεύεστε εσείς και ο κ. Τσίπρας για τον ακριβή χρόνο υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ;

Πότε θα αρχίσουν να χορηγούνται τα αναδρομικά στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;

Ποιος θα είναι ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων που θα ολοκληρωθεί η χορήγηση;

Ποια θα είναι η πηγή χρηματοδότησης της χορήγησης των αναδρομικών;

Οι ερωτώντες βουλευτές,

Βασίλειος Κικίλιας, Βουλευτής Α’ Αθηνών

Αναστάσιος Δημοσχάκης, Βουλευτής Έβρου

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr