ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας στο «Ακραίως»: Η ομιλία Τσίπρα δεν είχε όραμα - Γρηγοράκος: Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να καταργηθεί

Δημοσίευση 9 Σεπτεμβρίου 2018, 11:23 / Ανανεώθηκε 9 Σεπτεμβρίου 2018, 11:24
Σταϊκούρας στο «Ακραίως»: Η ομιλία Τσίπρα δεν είχε όραμα  - Γρηγοράκος: Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να καταργηθεί
Facebook Twitter Whatsapp

«Χαίρομαι που η κυβέρνηση κινείται στους άξονες που είχαμε θέσει από το 2015», σχολίασε ο Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.

«Η ομιλία (σ.σ. του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ) δεν είχε όραμα, σχέδιο και συγκεκριμένους στόχους», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για τον ΕΝΦΙΑ σημείωσε πως «μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ».

«Η ομιλία δεν είχε όραμα, σχέδιο και συγκεκριμένους στόχους. Δεν άκουσα λέξη για τους κεφαλαιακούς περιορισμούς που αφορούν τους πολίτες, ακούσατε τίποτα για το ιδιωτικό χρέος, ακούσατε κάτι για τις οφειλές του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα; Χαίρομαι που η κυβέρνηση κινείται στους άξονες που είχαμε θέσει από το 2015. Αυτό σημαίνει ότι είχαμε δίκαιο», είπε ακόμα ο κ. Σταϊκούρας.

Κατηγόρησε, επίσης, τον πρωθυπουργό ότι «έχει μπερδέψει τα μνημόνια με τα προγράμματα. Είμαστε σε μεταπρογραμματική περίοδο, όχι μεταμνημονιακή» και σημείωσε πως οι μνημονιακές πολιτικές είναι εδώ.

Ο κ. Σταϊκούρας επέκρινε την κυβέρνηση γιατί όπως είπε σε αυτή μετέχουν πολλά στελέχη του παλαιού κομματικού συστήματος και υπογράμμισε πως η κατάσταση στην οικονομία σταθεροποιήθηκε το 2014.

Ξεκαθάρισε τέλος πως στόχος της κυβέρνησης ΝΔ είναι να βγάλει τη χώρα με καθαρό τρόπο από τα Μνημόνια και να φέρει υψηλή ανάπτυξη

Γρηγοράκος: Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να καταργηθεί διότι δημιουργεί τεράστια ύφεση

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής της ΔΗΣΥ, υποστήριξε πως «Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να καταργηθεί διότι δημιουργεί τεράστια ύφεση στην Ελλάδα» και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως δεν έχει γίνει ούτε μία επένδυση.

Τόνισε ακόμα πως δεν μπορούμε να επιβαρύνουμε το κράτος με προσλήψεις που δεν έχει ανάγκη και ανέφερε πως δεν κάναμε τίποτα να μειώσουμε το κράτος, δεν κάναμε τίποτα για το ασφαλιστικό που είναι «βρόγχος».