ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου: «Από του χρόνου τα μαθήματα στα σχολεία θα αρχίζουν στις 9:00»

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2018, 09:51 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2018, 10:10
Γαβρόγλου: «Από του χρόνου τα μαθήματα στα σχολεία θα αρχίζουν στις 9:00»
Facebook Twitter Whatsapp

«Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πρόθεση του για μετατόπιση του σχολικού ωραρίου στις 9:00 πμ, γνωστοποίησε το Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, από το 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, προκειμένου οι μαθητές να κοιμούνται λίγο παραπάνω, όπως δήλωσε.

«Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω» σχολίασε συγκεκριμένα, χειροκροτούμενος από τους μαθητές. 

Αξίζει να σημειωθεί παρόλα αυτά, ότι πρόκειται για μία απόφαση, πάντως, που δεν έχει παρθεί επίσημα, παρά μόνο μέχρι στιγμής, επίσημα είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του υπουργού. 

Γενικότερα, ο υπουργός χαρακτήρισε την παρουσία του, στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συμβολική, καθώς θέλησε να επισημάνει την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

«Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε και θα δώσουμε στα ΕΠΑΛ ως κυβέρνηση και ως υπουργείο» είπε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους μαθητές: «Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Νέα αρχή στα ΕΠΑΛ», που ξεκίνησε πέρυσι πιλοτικά, φέτος υλοποιείται σε όλα τα επαγγελματικά λύκεια. Το πρόγραμμα πέρασε με επιτυχία τις «εξετάσεις» πέρυσι και είναι μεγάλη η ικανοποίηση στο υπουργείο για το γεγονός ότι οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ φέτος αυξήθηκαν κατά 15%.

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στις εισαγωγικές εξετάσεις της Τριτοβάθμιας, αλλά και στα καινούργια προγράμματα σπουδών. Μάλιστα, εξήγησε στους μαθητές τις επιλογές που τούς δίνει το ΕΠΑΛ και σημείωσε ότι από του χρόνου, τον Σεπτέμβριο του 2019, θα έχουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ τη δυνατότητα να πηγαίνουν στα διετή προγράμματα σπουδών των πανεπιστημίων χωρίς εξετάσεις και αποφοιτώντας από εκεί θα λαμβάνουν πτυχίο επαγγελματικών προσόντων ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Επίσης, ο κος Γαβρόγλου στάθηκε στο ζήτημα της βίας στα σχολεία, τονίζοντας ότι «η βία δεν είναι αστείο. Πρέπει να φύγει από τα σχολεία μας. Δεν έχει τόπο σε δημοκρατική κοινωνία». Τέλος, εξήρε τη στάση και το έργο των εκπαιδευτικών κατά τα χρόνια της κρίσης, καθώς, όπως είπε «το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν κατέρρευσε και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς».

Στη συνέχεια, ο υπουργός μετέβη στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων.