current views are: 7

20 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση11:50

Τροπολογία για τον κατώτατο μισθό κατέθεσε η Γεννηματά

Ζητά επαναφορά της διαδικασίας μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων

Δημοσίευση 11:50’

Ζητά επαναφορά της διαδικασίας μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων

Αλλαγές στις προωθούμενες ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας για τον κατώτατο μισθό που ψηφίζονται σήμερα στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, ζητά μέσα από δική της τροπολογία η ΔΗΣΥ,  όπως είχε γράψει το newpost.

Συγκεκριμένα στην τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα και υπογράφει τόσο η κ. Γεννηματά όσο και ο κ. Βενιζέλος, προτείνουν ο μηχανισμός προσδιορισμού του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου με κυβερνητική απόφαση να εφαρμοστεί άπαξ, με συγκεκριμένες όμως προθεσμίες ως και τις 31/1/2019.

Ακόμα προτείνει τα εξής:

– Μετά την πρώτη εφαρμογή, της διαδικασίας καθορισμού του βασικού μισθού και ημερομισθίου, με βάση το άρθρο 103 του ν. 4172/13, η αρμοδιότητα επανέρχεται στους Κοινωνικούς Εταίρους που μέσω των διαπραγματεύσεων υπογράφουν Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας όπως καθορίζονται από το άρθρο 8 του ν. 1876/90 .

– Να καταργηθεί η παρ. 2 Υποπαράγραφος ΙΑ6 του ν. 4254/14 ώστε να προβλέπονται προσαυξήσεις προϋπηρεσίας στον τελικό προσδιορισμό του μισθού και ημερομισθίου, με βάση τις τριετίες.

– Να καταργηθεί η διάταξη του 4093/12 που προβλέπει ότι το πεδίο εφαρμογής της ΕΓΣΣΕ περιορίζεται σε μη μισθολογικούς όρους.

– Να καταργηθεί η διάταξη για τον νομοθετημένο κατώτατο και υποκατώτατο μισθό. (Υποπαράγραφος 11 της παρ. ΙΑ άρθρου 1ου του ν. 4093/12).


σχετικα αρθρα