current views are: 7

24 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση06:39

Τοσουνίδης: Ο Καμμένος έχει χτυπηθεί με σκληρό και μεθοδικό τρόπο από συκοφαντίες

Με αφορμή τη μήνυση στον «Φιλελεύθερο»

Δημοσίευση 06:39’

Με αφορμή τη μήνυση στον «Φιλελεύθερο»

Τον Πάνο Καμμένο υπερασπίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θοδωρής Τοσουνίδης μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου να καταθέσει μήνυση κατά δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», με αφορμή δημοσίευμα που αφήνει υπόνοιες για κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων στο Προσφυγικό. Τι απαντά ο εκδότης της εφημερίδας, Θανάσης Μαυρίδης.

Ο κ. Τοσονούδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο ως τον «μοναδικό πολιτικό» που «με τόσο σκληρό, μεθοδικό τρόπο και επί χρόνια έχει χτυπηθεί από συκοφαντίες»

«Δικαιώθηκε σε πολλές περιπτώσεις στα δικαστήρια της χώρας. Είναι ο μόνος Έλληνας εν ενεργεία υπουργός που αποποιήθηκε τις εύνοιες του νόμου και στάθηκε στο δικαστήριο σαν απλός πολίτης », υπογράμμισε.

«Απόλυτο δικαίωμα να κάνει κριτική ο δημοσιογράφος, δεν έχει όμως δικαίωμα να συκοφαντεί, δεν έχει δικαίωμα να αφήνει υπόνοιες για κακοδιαχείριση όταν δεν εμφανίζει στοιχεία. Αυτό το δικαίωμα δεν το έχει» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, τονίζοντας: «Όποιος καταγγέλλει βγάζει τα στοιχεία».

Στον αντίποδα, ο εκδότης της εφημερίδας, Θανάσης Μαυρίδης, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν σε μια δυτική χώρα οι δημοσιογράφοι να οδηγούνται στο κρατητήριο επειδή κάνουν την δουλειά τους».

Ο ίδιος απέδωσε τη στάση του κ. Καμμένου στο ότι ο «Φιλελεύθερος» έχει μια «αντίληψη» για την επικαιρότητα η οποία δεν είναι αρεστή στους κόλπους της κυβέρνησης.

Απαντώντας, δε, στις διαρροές του υπουργείου Δικαιοσύνης πως όλοι είναι ίσοι στα μάτια του νόμου ο κ. Μαυρίδης σχολίασε αιχμηρά «αυτό φαίνεται να μην ισχύει για τα μέλη του Ρουβίκωνα».

Κατηγόρησε τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι έχει «προηγούμενο με όλο τον χώρο του Τύπου», καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που κινείται νομικά εναντίον δημοσιογράφων, σημειώνοντας μάλιστα πως ο υπουργός συνηθίζει να καταθέτει μηνύσεις σε αστυνομικά τμήματα κι όχι στην εισαγγελία.

Αφορμή για τη μήνυση ήταν δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό προσφύγων στην Μόρια και τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων που έχουν δοθεί στην χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ. Μαυρίδης υπεραμύνθηκε του ρεπορτάζ της εφημερίδας, υπογραμμίζοντας πως η Αθήνα έχει λάβει κονδύλια ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για να δημιουργήσει κέντρα σαν την Μόρια.

Επισήμανε δε πως πολλές υπηρεσίες του κέντρου, όπως ο καθαρισμός του βόθρου και η τροφοδοσία, δόθηκαν με απευθείας ανάθεση σε εργολάβους.


σχετικα αρθρα