ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Siemens: Η μπάλα παίρνει και τους άσχετους

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2018, 12:43 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2018, 12:10
Siemens: Η μπάλα παίρνει και τους άσχετους
Facebook Twitter Whatsapp

Η ρομφαία τη Δικαιοσύνης να πέσει αμείλικτη στους ενόχους. Αλλά να μην πάρει η μπάλα και τους άσχετους με την υπόθεση.

Το κοινωνικό αίτημα για πάταξη της διαφθοράς είναι απολύτως δικαιολογημένο. Πέρα από την ηθική απαξία, τα σκάνδαλα έχουν τεράστιο κόστος για το Δημόσιο, δηλαδή για τον φορολογούμενο. Είναι επίσης απολύτως λογική η απαίτηση για απόδοση ευθυνών, όσο ψηλά και αν βρίσκονται οι ένοχοι. Η ατιμωρησία διαιωνίζει τη διαφθορά και προκαλεί την οργή της κοινωνίας. Οργή που καμία φορά γίνεται τυφλή.

Το σκάνδαλο της Siemens συγκλόνισε την κοινή γνώμη η οποία απαιτεί δικαιοσύνη. Άλλο όμως η επιβολή του κράτους δικαίου και άλλο η ταλαιπωρία δικαίων και αδίκων. Στην ποινική διαδικασία του σκανδάλου της Siemens εμπλέκονται άνθρωποι που καταφανώς δεν έχουν υποπέσει σε κανένα αδίκημα. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο χρηματιστής Σάββας Γιαννακάκης. Ένας καταξιωμένος επαγγελματίας που αντιμετωπίζει κατηγορίες μόνο και μόνο γιατί έκανε τη δουλειά του. Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, δεν έχει καμία σχέση με Χριστοφοράκους και μαύρο χρήμα.

Είπαμε. Η ρομφαία τη Δικαιοσύνης να πέσει αμείλικτη στους ενόχους. Αλλά να μην πάρει η μπάλα και τους άσχετους με την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr