current views are: 9

26 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση07:11

Τι αναφέρει στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Ένωση Κεντρώων ο Αρ. Φωκάς (έγγραφο)

Σχέδιο αποστασίας «βλέπει» πίσω από τις αποχωρήσεις ο Λεβέντης

Δημοσίευση 07:11’

Σχέδιο αποστασίας «βλέπει» πίσω από τις αποχωρήσεις ο Λεβέντης

Υπό διάλυση τελεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, καθώς και επίσημα ο Αριστείδης Φωκάς είναι εκτός του κόμματος, ύστερα από την επιστολή ανεξαρτητοποίησης, που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Πλέον, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος αποτελείται από πέντε βουλευτές, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης και του βουλευτή Γιάννη Σαρίδη.

Στην επιστολή του προς τον κ. Βούτση, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης δηλώνει και επίσημα ότι αποχωρεί από το κόμμα, καθώς θέλει να συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για το καλό της πατρίδας του και του τόπου του και να υπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Μάλιστα, σημειώνει πως «η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα. Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων».

Τέλος, ο κ. Φωκάς δήλωσε πως τα συμφέροντα του ελληνικού λαού είναι γι αυτόν προτεραιότητα και δεν θα σταματήσει να τα υπηρετεί λεπτό.

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης: 

Λίγο αργότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ο κ. Φωκάς δήλωσε στεναχωρημένος με την κατάσταση που επικρατεί εντός του κόμματος, ανέφερε πως χθες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΟ με τον Βασίλη Λεβέντη τα συζήτησαν όλα, ενώ απέρριψε τα περί αποστασίας βουλευτών, για την οποία έκανε λόγο ο πρόεδρος του κόμματος.

Λεβέντης: Βουλευτές μου φεύγουν ανεξήγητα και απροειδοποίητα

Σχέδιο αποστασίας εις βάρος της Ένωσης Κεντρώων βλέπει ο Βασίλης Λεβέντης πίσω από την ανεξαρτητοποίηση του Αριστείδη Φωκά, ο οποίος κοινοποίησε την απόφασή του με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, αφήνοντας την EΚ με πέντε βουλευτές, όσοι απαιτούνται, δηλαδή, για να υφίσταται Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Μιλώντας στον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, στην εκπομπή «Aκραίως» στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι πίσω από αυτό το… σχέδιο εξόντωσης υποψιάζεται πως βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την αιτιολογία ότι «με πεντακομματική Βουλή έχει  ελπίδες για αυτοδυναμία».

 «Όταν ανεξήγητα και απροειδοποίητα οι βουλευτές αποχωρούν, δημιουργείται θέμα. Ο Φωκάς ποτέ δεν μπήκε στο γραφείο μου να ζητήσει κάτι. Ευχαριστώ αυτούς που φεύγουν γιατί παγιώνουν την αντίληψη ποιο κόμμα κάθεται στο ρουθούνι των μεγάλων κομμάτων», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στον Γιάννη Σαρίδη, ο οποίος παραμένει στην ΚΟ του κόμματος… μέχρι νεωτέρας, είπε: «Εκείνο που του χρεώνω είναι ότι ενώ είχαμε μια συνάντηση την Πέμπτη και συμφωνήσαμε ότι θα πει ότι εξομαλύνθηκαν τα πράγματα. Αντί αυτού βγήκε στις κάμερες και είπε ότι δίνει τελεσίγραφο και προθεσμία να γίνουν αλλαγές. Τους ζητούσαμε στην ΚΟ μια συγγνώμη και δεν το έκανε. Πιστεύω ότι θα το κάνει, εκτός αν είναι και αυτός μέρος του σχεδίου (σ.σ.: εξόντωσης των ΕΚ)».

«Έσφαλε στην υπόθεση του Καβαδέλλα και νόμιζε ότι θα γίνει της Θεσσαλονίκης ο εισαγγελέας», συμπλήρωσε.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι όσοι βουλευτές του έφυγαν, αν μπουν υποψήφιοι σε ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων «θα εξαφανιστούν. Θα βγουν τελευταίοι».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑϊ, είπε: «Το όνειρο του Μητσοτάκη για αυτοδυναμία περνάει από την πεντακομματική Βουλή. Επιμένω ότι αυτός κρύβεται από πίσω. Είναι γιος κάποιου που διέπραξε τη μεγαλύτερη αποστασία της ιστορίας. Να προσέχει γιατί μετά τις εκλογές μπορεί να χρειαστεί την Ένωση Κεντρώων και τότε θα μείνει στον πάγκο. Να σταματήσει τις βρωμιές και να γίνει έντιμος».

«Το να αποστατήσεις χωρίς να παραδώσεις την έδρα, είναι ανέντιμο», δήλωσε ο κ. Λεβέντης, αναφερόμενος στον Αριστείδη Φωκά.

«Σε 3-4 μήνες θα φθάσω το 10%», υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο εξόντωσης του κόμματός του.

 «Βρίσκουν βουλευτές που στην αρχή μένουν ανεξάρτητοι και μετά προσκολλώνται αλλού» είπε και πρόσθεσε: «Κοντός ψαλμός αλληλούια για το πού θα πάνε. Θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Δεν πρόκειται να βγουν όπου και να πάνε».


σχετικα αρθρα