current views are: 8

29 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση06:39

Ασημακοπούλου: Η ενθάρρυνση του σκοπιανού αλυτρωτισμού δεν ωφελεί τη σταθερότητα

«Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την συμφωνία είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση», σημειώνει.

Δημοσίευση 06:39’
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

«Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την συμφωνία είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση», σημειώνει.

«Η ενθάρρυνση του σκοπιανού αλυτρωτισμού, δεν θα κάνει καλό ούτε στη σταθερότητα, ούτε στην ασφάλεια, ούτε στην ευημερία των λαών της περιοχής μας», υποστηρίζει η βουλευτής Β΄ Αθήνας της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στην συνέντευξή της στο ΑΠΕ/ΜΠΕ και προσθέτει ότι «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την συμφωνία είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση».

«Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή είπε “όχι” στη Συμφωνία των Πρεσπών. Κατέθεσε και πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση για να την αποτρέψει. Και δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε, είτε είμαστε αντιπολίτευση είτε είμαστε κυβέρνηση… Αυτό δεν λέγεται δύσκολη θέση. Αυτό λέγεται ξεκάθαρη θέση. Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η χώρα που βλέπει τη «μακεδονική» ταυτότητα και τη «μακεδονική» γλώσσα να χαρίζονται κυριολεκτικά στους γείτονες, από τους εθνικά επιζήμιους χειρισμούς της κυβέρνησης», προσθέτει η κ. Ασημακοπούλου.

«Πιέσεις υπήρχαν πάντα. Και η ελληνική πλευρά καλούνταν να τις διαχειριστεί. Πιέσεις είχε δεχθεί και ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι, αλλά τις διαχειρίστηκε προτάσσοντας και διασφαλίζοντας το καλό της χώρας μας. Η βασική αρχή είναι ότι πιέζεται διεθνώς όποιος δείχνει ευεπίφορος σε πιέσεις – δηλαδή όποιος δέχεται να πιέζεται. Πάντως όποιες πιέσεις και να ασκηθούν, η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερη από το Σκοπιανό θέμα. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή και όπως πάνε τώρα τα πράγματα διεθνώς», υποστήριξε η κυρία Ασημακοπούλου.


σχετικα αρθρα