current views are: 9

4 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση11:58

Ο. Κεφαλογιάννη: Το υπ. Πολιτισμού σιωπά για τη μεταφορά μνημείων στο Υπερταμείο

«Η προχειρότητα, η μετάθεση ευθυνών και η προσπάθεια υποβάθμισης του ζητήματος δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές».

Δημοσίευση 11:58’

«Η προχειρότητα, η μετάθεση ευθυνών και η προσπάθεια υποβάθμισης του ζητήματος δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές».

«Έχουν περάσει ήδη 15 ημέρες από τη δημοσιοποίηση της λίστας του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται πολλά μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας και η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ σιωπά» υποστήριξε η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Δ., Όλγα Κεφαλογιάννη και κάλεσε το υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει τις ευθύνες του.

Παράλληλά, σε δήλωσή της σημείωσε: «η προχειρότητα, η μετάθεση ευθυνών και η προσπάθεια υποβάθμισης του ζητήματος δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Κεφαλογιάννη:

«Η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, η οποία φέρει την αντικειμενική ευθύνη για την παράλειψη εξαίρεσης κωδικών που αφορούν σε πολιτιστικό απόθεμα, εξακολουθεί να σιωπά.

Δεν έχει φροντίσει, ως όφειλε, να εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Πόσα και ποια ακίνητα αφορούν οι συγκεκριμένοι κωδικοί;

Τι πρόκειται να πράξει, για να διασφαλίσει ότι η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας ανήκει και προστατεύεται αποκλειστικά από το ελληνικό κράτος, όπως άλλωστε προβλέπει το Σύνταγμά μας;

Ας κατανοήσει, έστω και τώρα, το Υπουργείο Πολιτισμού, ότι η προχειρότητα, η μετάθεση ευθυνών και η προσπάθεια υποβάθμισης του ζητήματος δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές».​

 


σχετικα αρθρα