current views are: 7

5 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση07:31

Κατρούγκαλος: Η ΕΡΤ δεν έχει γίνει BBC

«Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει ο εκβιασμός του ΔΝΤ»

Δημοσίευση 07:31’

«Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει ο εκβιασμός του ΔΝΤ»

«Δεν πρέπει να πάρουμε άδεια από κανέναν», αλλά «η κυβέρνηση δεν θέλει να πάει σε σύγκρουση» σχολίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για το μέτρο των περικοπών στις συντάξεις, ενώ πήρε θέση στη κόντρα Φίλη – Παππά για την ΕΡΤ.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 σημείωσε ότι «θέλουμε να πάμε με συναίνεση για τον απλό λόγο ότι αν και δεν έχουμε το μέτρο τις προέγκρισης έχουμε και τις αγορές επομένως το μέτρο της περικοπής των συντάξεων είναι όχι απλώς αχρείαστο θα είναι κακό για την οικονομία αν θα γίνει, αντιαναπτυξιακό, γι αυτό και δεν θα γίνει».

«Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει ο εκβιασμός του ΔΝΤ» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επιμένοντας ότι «δεν πρέπει και δεν θα γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις».

Κληθείς να τοποθετηθεί στην κόντρα Νίκου Παππά-Νίκου Φίλη για την ΕΡΤ ο κ. Κατρούγκαλος αρχικά παρατήρησε ότι στην κρατική τηλεόραση «δεν υπάρχει η ομοφωνία και η ομοχρωμία του παρελθόντος γιατί υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι από τη ΝΕΡΙΤ. Δεν θελήσαμε να προχωρήσουμε σε ένα  κυνήγι μαγισσών. Μπορεί μερικοί να το σκέφτηκαν αλλά αυτοί είναι η απόλυτη μειοψηφία και σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτοί που δίνουν την πολιτική κατεύθυνση στο ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολίασε, πάντως, ότι η ΕΡΤ «δεν έχει γίνει BBC αλλά με κάποια εχέγγυα ανεξαρτησίας να γίνει καλύτερη από τα ιδιωτικά κανάλια όχι μόνο στην ειδησεογραφία αλλά και στο πολιτιστικό κομμάτι, το λέει και το Σύνταγμα αυτό».

«Έτσι όπως το ακούω, ο Νίκος Παππάς έχει δίκιο» είπε για το θέμα ο κ. Κατρούγκαλος, σημειώνοντας ότι «είναι προφανές ότι ο Νίκος Παππάς έχει ευθύνη στο αντικείμενο και εκφράζει την κυβερνητική θέση αλλά κάθε κριτική πρέπει να την εξετάζουμε  ακόμα και αν προέρχεται από τη δική μας παράταξη».


σχετικα αρθρα