current views are: 12

12 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση09:14

Η Γεννηματά στηρίζει Σγουρό για την Αττική, όπως τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη

Δεν πρόκειται για χρίσμα επισημαίνουν από το ΚΙΝΑΛ

Δημοσίευση 09:14’

Δεν πρόκειται για χρίσμα επισημαίνουν από το ΚΙΝΑΛ

Η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου ήταν ομόφωνη και ήταν απλά η τυπική επικύρωση μιας κεντρικής απόφασης του ΚΙΝΑΛ να στηρίξει τον Γιάννη Σγουρό για μια ακόμη φορά για την Περιφέρεια Αττικής.

Της απόφασης είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από τον ίδιο τον πρώην Περιφερειάρχη, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ επικοινωνιακά αλλά έχει βρεθεί δίπλα σε κάθε βήμα της κας Γεννηματά γύρω από τα θέματα της Περιφέρειας και ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική.

Η κ. Γεννηματά φρόντισε μάλιστα να συναντηθεί μαζί του, σε μια από τις πολλές συναντήσεις που έχουν διαχρονικά, και για να εκφράσει της στήριξή της με πιο επίσημο τρόπο ανέβασε στο λογαριασμό της στο τουίτερ μια φωτογραφία από την τελευταία συνάντησή τους πριν την επίσημη απόφαση της περιφερειακής συνέλευσης.

 «Η Αττική μπορεί να έχει ξανά Περιφερειάρχη. Γιάννη καλή επιτυχία!»

Η υποψηφιότητα Σγουρού αντιμετωπίζεται τόσο από τον ίδιο όσο κυρίως από το ΚΙΝΑΛ και την ηγεσία του ως μια υπερκομματική επιλογή και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο απορρίπτουν κάθετα τα περι χρίσματος.

Μάλιστα για να δώσουν το στίγμα της υποψηφιότητάς του παραπέμπουν στο παράδειγμα του Γιάννη Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, οπου και εκεί το ΚΙΝΑΛ έχει εκφράσει την στήριξή του στο πρόσωπό του ως ένας Δήμαρχος που τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής απο διάφορες πολιτικές δυνάμεις και βέβαια εσχάτως και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Γεννηματά μάλιστα είχε επισκεφτεί με κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ τον κ. Μπουτάρη για να του εκφράσει τη στήριξη του κόμματος επισημοποιώντας την υποψηφιότητά του για την ευρύτερη Παράταξη.

Αντίστοιχη λοιπόν είναι και η στήριξη στο πρόσωπο του κ. Σγουρού καθώς εκτιμούν ότι και αυτός τυγχάνει ευρύτερης απήχησης στο εκλογικό σώμα που δεν υπαγορεύεται από αυστηρά κομματικά κριτήρια. Οι εκτιμήσεις μάλιστα για τελική επικράτησή του είναι πολλές μια και θεωρούν ότι η Ρένα Δούρου έχει αποτύχει πανηγυρικά στο έργο της. 


σχετικα αρθρα