current views are: 10

15 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση04:02

Η απάντηση της ΝΔ στο ερώτημα «ο Τσίπρας “κρατά” Καμμένο ή ο Καμμένος τον Τσίπρα»

Μάχη χαρακωμάτων «βλέπει» η ΝΔ στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση 04:02’

Μάχη χαρακωμάτων «βλέπει» η ΝΔ στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Καμμένος “κρατά” τον Τσίπρα ή ο Τσίπρας τον Καμμένο;». Για τα στελέχη της ΝΔ, η απάντηση βρίσκεται στο πρώτο σκέλος του ερωτήματος: ο πρωθυπουργός είναι δέσμιος του υπουργού Άμυνας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newpost.gr, η συγκεκριμένη εκτίμηση έγινε βεβαιότητα για το γαλάζιο επιτελείο, έπειτα από το ενδοκυβερνητικό αλαλούμ και το ταραχώδες Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε στην Αθηναΐδα.

Η μάχη χαρακωμάτων στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, έδειξε σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, ότι κρίση δεν υπάρχει μόνο στον πολιτικό σχηματισμό του Πάνου Καμμένου που φυλλοροεί σε όλη την Ελλάδα, με τα κεντρικά στελέχη να έχουν σηκώσει το καθένα το δικό του λάβαρο. Η σύγκρουση Παππά – Φίλη με αφορμή την ΕΡΤ, θεωρείται ότι αντικατοπτρίζει τη εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την επικράτηση στην επόμενη μέρα, όταν ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πρωθυπουργός.

Ο Πάνος Καμμένος που σήμερα το πρωί είχε προγραμματίσει τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ1 για να «φτιάξει» το κλίμα, λίγο πριν συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, χθες το απόγευμα «ξαναχτύπησε» στο twitter χωρίς ωστόσο να απαντήσει στις συντονισμένες επιθέσεις που δέχθηκε από 16 υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον αποκάλεσαν από «καρικατούρα» μέχρι «Σαλβίνι».

Ωστόσο από τη ΝΔ, σημειώνουν δύο πράγματα: πρώτον ότι ο υπουργός Άμυνας, μετά από όλο το θόρυβο που προκάλεσε με τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ, έσπευσε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς (μίλησε για “δημοσιογραφικό αυνανισμό”) να διευκρινίσει πως η σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει διαταραχθεί και δεύτερον, να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του λέγοντας πως όσοι εγκατέλειψαν τους ΑΝΕΛ «τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι».

Όπως σημείωνε στην ιστοσελίδα μας στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του κ. Καμμένου, επιβεβαιώθηκε και από τη στάση των «προεδρικών» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που κινήθηκαν εντελώς διαφορετικά από τα υπόλοιπα κομματικά στελέχη, όχι μόνο της τάσης των «53+». «Ο κ. Τσίπρας είναι που επέλεξε τον κ. Καμμένο να συγκυβερνήσουν και εκείνος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος, που τον διατηρεί στην κυβέρνησή του, ενώ διασύρει τη χώρα διεθνώς», λένε από τη ΝΔ.

Στο ζήτημα αναμένεται να αναφερθεί και ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή περιοδεία του στο νομό Κορίνθου, όπου θα έχει δίπλα του τον υποψήφιο που θα στηρίξει το κόμμα του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα εκτιμά, πως ο εξόφθαλμος αλληλοεκβιασμός, όπως λέει, μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, δεν θα κρατήσει για πολύ και θεωρεί ότι ο χρόνος της σημερινής κυβέρνησης τελειώνει τον Μάιο.


σχετικα αρθρα