ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Λυκούδης στο «Ακραίως»: Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2018, 12:07 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2018, 12:23
Σ. Λυκούδης στο «Ακραίως»: Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp

«Η θερμότατη αγκαλιά Τσίπρα - Καμμένου το 2015 έδειχνε πολιτική ταύτιση».

Αρνήθηκε ότι θα μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και ο χώρος του είναι η «ευρύτερη αριστερά», ξεκαθάρισε όμως ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, ήταν σαφής: «Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι: «Εάν η συμφωνία για τις Πρέσπες έρθει στη Βουλή και παραμένει η διπλή ονομασία, θα είμαι θετικός, εάν δεν συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης. Τα σύνολο του πλανήτη τη λέει Μακεδονία. Οποιαδήποτε συμφωνία πάει ένα μέτρο πιο μπροστά τα δικά μας συμφέροντα τότε είναι θετική. Ο βασικός άξονας της συμφωνίας των Πρεσπών είναι θετικός, ωστόσο έχει και αγκάθια που έπρεπε να είχαμε προσέξει».

Ερωτώμενος ο βουλευτής του Ποταμιού, αν θα πάρει μεταγραφή για τον ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά ξέσπασε σε γέλια. «Δεν θα πάω. Είναι η φάση της μεταγραφολογίας. Αυτή την άνεση για πολιτική συναλλαγή πρώτη φορά τη συναντάω. Δεν έχω πρόθεση να κάνω τέτοια μετακίνηση. Προφανώς ο χώρος μου είναι η ευρύτερη αριστερά, αλλά όπως είναι δομημένος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναντάται με το δικό μου δρόμο».

«Ίσως έχουν κερδίσει μικρή αναστολή στην περικοπή συντάξεων»

Ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε και στην κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στην Κομισιόν, σημειώνοντας πως: «Η χώρα βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση με τους Ευρωπαίους και δεν πανηγύρισα ποτέ για την «καθαρή» έξοδο. Ίσως έχουν κερδίσει κάποια μικρή αναστολή στην περικοπή των συντάξεων».

Παράλληλα έκανε λόγο για πολιτική ταύτιση Τσίπρα - Καμμένου. «Μια πολύ σοβαρή απόδειξη της κρίσης του πολιτικού συστήματος είναι η συνεργασία Τσίπρα - Καμμένου. Ο Τσίπρας και ο Καμένος δεν συναντήθηκαν επειδή δεν έβγαιναν οι αριθμοί. Η θερμότατη αγκαλιά το 2015 έδειχνε πολιτική ταύτιση. Έστελνε μήνυμα ότι σημασία έχει που είμαστε μαζί».

«Τα λεγόμενα Πολάκη είναι έξω από κάθε δημοκρατική λειτουργία»

Ο κ. Λυκούδης εξέφρασε την αντίθεσή του, αλλά και τον προβληματισμό του σε συμπεριφορές σαν αυτή του κ. Πολάκη. «Δεν είναι η απόδειξη της πολιτικής βαναυσότητας, αλλά η απόδειξη ότι το πολιτικό σύστημα πάσχει. Η άποψη ότι υπάρχει ανάγκη η δικαιοσύνη να διευκολύνει το πολιτικό σχέδιο να κερδίσουν τις εκλογές είναι εξοργιστική. Αυτού του τύπου τις εκτροπές (Πολάκη) τις είχαμε και στο παρελθόν, όμως όχι τόσο ξεκάθαρα. Με κάνει και αισθάνομαι τους κινδύνους και είναι έξω από κάθε δημοκρατική λειτουργία».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr