ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Λοβέρδος στο «Ακραίως»: Ο Τσίπρας για να μείνει στην καρέκλα λίγο παραπάνω μένει αδρανής

Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου 2018, 12:32 / Ανανεώθηκε 18 Οκτωβρίου 2018, 12:32
Α. Λοβέρδος στο «Ακραίως»: Ο Τσίπρας για να μείνει στην καρέκλα λίγο παραπάνω μένει αδρανής
Facebook Twitter Whatsapp
«Θα απευθυνθώ στον Πολάκη όταν οι δικαστικοί του φάκελοι έρθουν στη Βουλή».

Για θλιβερή εικόνα στο υπουργικό συμβούλιο, που γελοιοποιεί τη χώρα έκανε λόγο ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, σχετικά με τις αλληλοκατηγορίες Κοτζιά - Καμμένου για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων τους.

«Ότι θα έχουμε δύο υπουργούς να αλληλοκατηγορούνται για τα μυστικά κονδύλια δεν το περίμενα. Έχω διατελέσει υπουργός με τέσσερις διαφορετικούς πρωθυπουργούς. Ουδέποτε όμως έχουν ανταλλαγεί τέτοιες κουβέντες και υπόνοιες περί μυστικών κονδυλίων. Είναι θλιβερό αυτό που συνέβη στο υπουργικό με την ανταλλαγή τέτοιων κατηγοριών. Τι πρωθυπουργός είναι αυτός; Για να μείνει στην καρέκλα λίγο παραπάνω, μένει αδρανής. Έπρεπε να ανακαλέσει τους υπουργούς στην τάξη ή να τους αποβάλλει ή να ζητήσουν συγγνώμη» υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος.

«Η κατηγορία που θέλει τον Σόρος, που ξέρουμε τη ρόλο παίζει στα Βαλκάνια, να έδωσε 50 εκατ. ευρώ για να υπερασπιστεί τη συμφωνία των Πρεσπών, είναι ύψιστη. Αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν δεν συμβιβάζονται με τη λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου και γελοιοποιούν τη χώρα» ισχυρίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Βγήκε ο πρόεδρος της Βουλής και είπε όταν φτύνονται μεταξύ τους οι υπουργοί, δεν συμβαίνει αυτό, αλλά βρέχει. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένας αχταρμάς, ένα κράμα τρομερό. Υπήρχε μια σφιχτή κυβερνητική αγκαλιά, αλλά τώρα έρχεται η ώρα να πάθουν. Ο κ. Μανιάτης είπε ότι αυτό το θέμα με τα μυστικά κονδύλια στα υπουργεία πρέπει να έρθει στη Βουλή».

«Γιατί δεν απαντώ στον Πολάκη...»

Ο κ. Λοβέρδος απάντησε και για τις κατηγορίες Πολάκη: «Θυμίζω ότι τον Δεκέμβριο του 2015, στη συζήτηση του προϋπολογισμού, είπα στον Πολάκη σε σένα δεν απευθύνομαι. Θα απευθυνθώ όταν οι δικαστικοί σου φάκελοι έρθουν στη Βουλή. Δεν του αναγνωρίζω την πολιτική ιδιότητα, ούτε του πολιτικού αντιπάλου. Τους πολιτικούς αντιπάλους τους σέβομαι».