ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα σύγκρουση για τα μυστικά κονδύλια

Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου 2018, 22:00 / Ανανεώθηκε 18 Οκτωβρίου 2018, 22:00
Νέα σύγκρουση για τα μυστικά κονδύλια
Facebook Twitter Whatsapp

Συνέχεια στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή δημοσίευμα που αναφερόταν στον τρόπο διάθεσης μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Το εν λόγω δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο κάνει λόγο για δήθεν πληροφορίες. Το δημοσίευμα «θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα και είναι αποτέλεσμα της αθλιότητας της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη που έθεσε θέμα απορρήτων κονδυλίων ακόμη και με διαρροές στον τύπο» τονίζει το Μαξίμου και συνεχίζει υποστηρίζοντας:

«Αν ο κος Μητσοτάκης θέλει να ενημερωθεί για τα απόρρητα κονδύλια, να ζητήσει άμεσα συνάντηση από τον Πρωθυπουργό».

Το Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνει επίσης πως «αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα και όλα είναι  στο φως, σε αντίθεση με τη περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ».

«Να σταματήσει όμως τώρα να υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, για να καταλήξει πως «όποια προβοκάτσια και αν κατασκευάσουν να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις διαδικασίες διαφάνειας και ελέγχου που η ίδια θεσμοθέτησε».

Πηγές της ΝΔ, δίνοντας απάντηση στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ανέφεραν: «Μέσα στον πανικό του το Μαξίμου καταφεύγει πια στην έσχατη μέθοδο 'φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης'».

Είχε προηγηθεί οργισμένη ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος σημείωσε:

«Προκαλεί αγανάκτηση η διαρροή στον Τύπο δήθεν “απόρρητων δαπανών” του ΥΠΕΞ αλλά ταυτόχρονα εγείρει και σοβαρά ερωτήματα για τον στόχο και τις επιδιώξεις όσων πολιτικών προσώπων και ηλεκτρονικών Μέσων δίνουν και αναπαράγουν αυτές τις “ειδήσεις”.

Για πρώτη φορά μια δημοκρατική διαδικασία ελέγχου- γνωστοποίησης των απορρήτων κονδυλίων στη Βουλή, μεσώ της αυστηρής τήρησης του Νόμου που ψηφίστηκε το 2017, εφαρμόζεται, σε αντίθεση με το παρελθόν.

Είναι σαφές πως σε ό,τι μας αφορά, δια του θεσμικού μας ρόλου, η διαδικασία δεν πρέπει και δεν πρόκειται να σταματήσει παρά τον προφανή εκνευρισμό όσων πιθανώς θέλουν να επιστρέψουμε στην, για δεκαετίες και επί των ημερών των παρατάξεών τους, πλήρη απόκρυψη, κατασπατάληση και αδιαφανή διάθεση αυτών των κονδυλίων».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr