current views are: 7

19 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση07:43

Ρήγας: Δεν είναι τίποτα η επιστολή Κοτζιά

«Όλοι ξέρουν που πάνε τα κονδύλια του ΥΠΕΞ».

Δημοσίευση 07:43’

«Όλοι ξέρουν που πάνε τα κονδύλια του ΥΠΕΞ».

Αν και ο ίδιος δεν γνωρίζει το περιοχόμενο της επιστολής παραίτησης του κ/ Κοτζιά, σημειωσε ότι «δεν είναι τίποτα», οπως χαρακτηριστικά δήλωσε  ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

Μάλιστα χαρακτήρισε την πρόθεση του πρώην ΥΠΕΞ να τη δημοσιοποιήσει ως «το πιο έντιμο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας πολιτικός. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Ρήγας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και τη συνολικότερη θητεία του τέως Υπουργού Εξωτερικών στη θέση αυτήν, υπογράμμισε ότι «ο κ.Κοτζιάς έκανε μεγάλη προσπάθεια και του την πιστώνουμε όλοι», 

Επιχειρηματολογώντας σχετικά, σημείωσε πως το ότι αναλαμβάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το υπουργείο Εξωτερικών, «σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Σχολιάζοντας την παραίτηση Κοτζιά και την πρόθεση δημοσίευσης της επιστολής που υπέβαλλε στον Πρωθυπουργό, είπε αφενός ότι, «επέλεξε να κάνει αυτό», αφετέρου ότι «θα ήταν προτιμότερο να μην το είχε κάνει».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κυβερνητική συνοχή, είπε πως πρόκειται για κυβέρνηση τριών κομμάτων, με διαφορετική προσέγγιση, τονίζοντας ότι, «προχωράμε κανονικά, όποιος έχει διαφορετική γνώμη, θα την εκφράσει μέσα στη Βουλή» και υπογράμμισε ότι «εμείς θα αντέξουμε».

Επιπλέον όρισε ως «προσωπική γνώμη του Νίκου Κοτζιά» τα όσα ειπώθηκαν, σημειώνοντας πως έχει στηρίξει την κυβέρνηση δημοσίως.

Αναφορικά με τα μυστικά κονδύλια για τα οποία κατηγορήθηκε το υπουργείο Εξωτερικών ότι εκμεταλλευόταν, ξεκαθάρισε πως πρόκειται για «κονδύλια που έχουν να κάνουν με εθνικές ανάγκες και εθνικούς σκοπούς, τονίζοντας πως «η Βουλή και οι αρχηγοί κομμάτων γνωρίζουν για τα κονδύλια». «Δεν υπάρχουν κονδύλια υπό την έννοια του απορρήτου», είπε σχετικά.

«Η Συμφωνία θα έρθει και υπάρχει ευρύτατη πλειοψηφία που θα την ψηφίσει και η κυβέρνηση παραμένει μέχρι τον Οκτώβριο», ξεκαθάρισε σχετικά με την πορεία τόσο του Σκοπιανού, όσο και του χρόνου εκλογών.


σχετικα αρθρα