current views are: 5

19 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση09:15

Σοφιανός: Ο Τσίπρας ανέλαβε το ΥΠΕΞ για να υπηρετεί τα αμερικανο-νατοϊκά συμφέροντα

«Δεν ξεφεύγουν χιλιοστό στη λεγόμενη ανάσχεση της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια».

Δημοσίευση 09:15’
Πηγή: Eurokinissi

«Δεν ξεφεύγουν χιλιοστό στη λεγόμενη ανάσχεση της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια».

Στα πολιτικά μηνύματα που στέλνει η παραίτηση Κοτζιά από το ΥΠΕΞ στάθηκε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στα πολιτικά μηνύματα: Πρώτον, στην απόφαση Μαξίμου να πάει μέχρι τέλους τη συνεργασία Τσίπρα – Καμμένου και δεύτερον, να συνεχίσει αταλάντευτα, να υπηρετεί το αμερικανο-νατοϊκά συμφέροντα. Αυτό δείχνει και η κίνηση του πρωθυπουργού να αναλάβει το ΥΠΕΞ» υποστήριξε.

Ο κ. Σοφιανός σχολίασε και τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων, σημειώνοντας πως: «είχαν οι προηγούμενοι έχουν και οι νυν. Πρέπει να βγουν στο φως με αυτά τα κονδύλια, ποια πολιτική ακολουθούν. Υπηρετούν το αμερικανο-νατοϊκό σχέδιο. Η κυβέρνηση πρωτοστατεί σε αυτό και έχει λάβει θέση σημαιοφόρου. Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν έκπληξη με τις δηλώσεις Καμμένου περί διεύρυνσης του ΝΑΤΟ. Εμείς εδώ και δύο χρόνια καταγγέλλουμε τις συζητήσεις που έκανε ο Τσίπρας με τον διαβολικό Τραμπ για διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Αν στραβώσει το πρώτο σχέδιο για ΠΓΔΜ, συζητούν ένα μικρότερο βαλκανικό ΝΑΤΟ.  Δεν ξεφεύγουν χιλιοστό στη λεγόμενη ανάσχεση της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια».

Ο κ. Σοφιανός αναφέρθηκε και στον κ. Κοτζιά λέγοντας πως: «έκανε επιλογές από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και έχει θητεύσει στον Γ. Παπανδρέου. Έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του. Εκθείαζε ο Κοτζιάς τον Καμμένο και το αντίστροφο πριν ενάμισι χρόνο. Ότι σκαλώνουν σε προσωπικά κίνητρα, δεν αναιρεί ότι υπηρέτησε στο ακέραιο αυτή την πολιτική και από αυτή τη σκοπιά πρέπει να κριθεί».

Το στέλεχος του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «η πολιτική αυτής της κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχει μάθει ο λαός για την αριστερά. Ο καθένας μπορεί να δηλώνει ότι θέλει, αλλά η ουσία είναι η πολιτική που εξυπηρετεί, ποιους σκοπούς υπηρετεί. Υπάρχει η τέτοια κατρακύλα των μισθών και ζούγκλα στις εργασιακές σχέσεις. Όπως οι προηγούμενοι κι αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι. Ο κόσμος τους πίστεψε, τους ψήφισε και τώρα είναι απογοητευμένος. Το κόμμα μας ποτέ δεν λειτούργησε ψηφοθηρικά. Στο στημένο μνημονιακό δίπολο μόνο το ΚΚΕ μπορεί να μπει σφήνα. Το σίγουρο είναι ότι ο Τσίπρας θέλει τις εκλογές να τις πάει όσο πιο μακριά γίνεται. Σε αυτές τις κάλπες το ισχυρό ΚΚΕ είναι το ασφαλές λαϊκό ζητούμενο».


σχετικα αρθρα