current views are: 5

25 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση09:29

Πατούλης: Τα χρήματα της Περιφέρειας δεν είναι για το μπαούλο, αλλά για έργα⁩

Τα ερωτήματα προς την Ρένα Δούρου.

Δημοσίευση 09:29’

Τα ερωτήματα προς την Ρένα Δούρου.

Επίθεση στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου εξαπολύει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης με αφορμή την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

«H σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής προκαλεί με το περιεχόμενο των ανακοινώσεων που εκδίδει» τονίζει o υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ και απαιτεί από την κ. Δούρου να απαντήσει: «που βρίσκονται σήμερα τα χρήματα αυτά; Δεσμευμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατ’ εφαρμογή του Ν. 4270/2014 και ακολούθως κατ΄εκτέλεση της υπουργικής απόφασης του 2015, για να στηριχθεί το «αφήγημα» της Κυβέρνησης περί επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που τέθηκαν με τα μνημόνια;  Αφού υπάρχουν αυτά τα ταμειακά διαθέσιμα, γιατί δεν εξοφλείται το σύνολο των υποχρεώσεων της Περιφέρειας προς τρίτους, που δεν ξεπερνούν το 1,7 εκατ. ευρώ; Αφού η Περιφέρεια Αττικής έχει ταμειακά διαθέσιμα που ξεπερνούν τα 347 εκατομμύρια, γιατί η κα Δούρου καθυστερεί τόσα χρόνια να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής; Γιατί καθυστερούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα; Αφού «λεφτά υπάρχουν» στο ταμείο της Περιφέρειας, τι εμποδίζει την κα Δούρου να κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε το 2014 στους πολίτες της Αττικής;».

«Είναι φανερό ότι σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ από τη μια φαίνεται ότι υπάρχει πλεόνασμα χρημάτων, από την άλλη είναι πλέον βέβαιο ότι υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα πολιτικής βούλησης αλλά και ικανότητας, τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών της Αττικής», υποστήριξε και συνέχισε: «αν η κα Δούρου αξιοποιούσε έγκαιρα και με υπευθυνότητα τα χρήματα της Περιφέρειας, αντί να «πανηγυρίζει» για το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων, πιθανόν σήμερα η Αττική και να διέθετε καλύτερες υποδομές, αλλά και να μην είχαμε θρηνήσει την απώλεια της ζωής δεκάδων αθώων συμπολιτών μας».

«Στην Αττική και τους κατοίκους της, αξίζει μια καλύτερη Διοίκηση στην Περιφέρεια» καταλήγει.


σχετικα αρθρα