current views are: 11

26 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση09:21

Κ. Χρυσόγονος στο «Ακραίως»: Μετράει εβδομάδες η συνεργασία Τσίπρα – Καμμένου

«Η Τουρκία είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας»

Δημοσίευση 09:21’

«Η Τουρκία είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας»

«Εβδομάδες ή έστω λίγους μήνες μετράει κυβερνητική συμμαχία» ισχυρίστηκε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, και πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις στο Σκοπιανό θα δρομολογήσουν τις εκλογές τον Μάιο, ίσως και λίγο νωρίτερα.

«Πλέον μετράει εβδομάδες, άντε μήνες η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Εξ αφορμής  του Σκοπιανού, βγαίνουν κι άλλα. Βλέπουμε αλληλοκατηγορίες υπουργών για σκάνδαλα και ο πρωθυπουργός να σφυρίζει αδιάφορα. Θα μπορούσε να είναι άλλος χαρακτήρας ο Κοτζιάς και να αρχίσει να κατηγορεί για άλλα τον Καμμένο. Είναι φανερό ότι υπάρχουν ορατές ρωγμές στην κοινοβουλευτική συνεργασία» είπε.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής πιστεύει ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα είναι καταλυτική για την κυβερνητική συμμαχία. «Τους 80 δεν τους βρήκε ο Ζάεφ, τους βρήκαν άλλοι και τους έφεραν στο Ζάεφ. Προς τα τέλη Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών και μέχρι εκεί είναι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο Καμμένος θα δυσκολευτεί πολύ να μείνει στη συνεργασία με τον Τσίπρα, γιατί έχει σηκώσει πολύ ψηλά το Σκοπιανό. Οι εξελίξεις με τη συμφωνία θα δρομολογήσουν εκλογές το αργότερο Μάιο, ίσως και λίγο νωρίτερα».

Παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ. «Διαψεύστηκα και παραδέχομαι ότι έκανα λάθος. Πίστεψα ότι θα πηγαίναμε σε μια πορεία ωφέλιμη για τη χώρα. Ειδικά με αυτά που έγιναν το πρώτο εξάμηνο το 2015, επιδεινώσαμε την οικονομική κατάσταση. Πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι. Η χώρα ταλανίζεται σ’ ένα βάλτο με κίνδυνο να πάθει ελονοσία. Μπορεί να ισορροπήσαμε δημοσιονομικά δεν υπάρχει ανάπτυξη και δεν έγιναν βαθιές αλλαγές, ποιος θα ήταν ικανός να αναλάβει το εκλογικό κόστος που θα έχει».

«Η Τουρκία είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας»

Ο κ. Χρυσόγονος δεν συμμερίζεται την ανησυχία για θερμό επεισόδιο από την Τουρκία, διότι, όπως εκτιμά: «το επόμενο διάστημα η Τουρκία θα μπει σε πολύ μεγάλη οικονομική κρίση, παρεμφερής με αυτή που ξεκίνησε το 2009 σε εμάς, και θα βρεθεί στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Θα μετριαστεί ο κίνδυνος για εμάς, γιατί δεν θα έχουν τους οικονομικούς πόρους να αγοράσει όλα αυτά τα εξοπλιστικά που λέει. Η Τουρκία δεν θα είναι σε θέση να αγοράσει ούτε ανταλλακτικά για τα εξοπλιστικά που έχει» σημείωσε, ωστόσο δεν απέκλεισε: «μια απονενοημένη κίνηση του Ερντογάν στο πλαίσιο της απελπισίας του».

Ερωτώμενος αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, απάντησε: «Προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποια προοπτική. Το θέμα είναι να υπάρχουν προϋποθέσεις για συζήτηση με ένα κόμμα σε μια βάση που θα δίνει ελπίδα στη χώρα».


σχετικα αρθρα