ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Να καταστούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα που εισηγούνται κυβέρνηση, αντιπολίτευση

Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου 2018, 18:56 / Ανανεώθηκε 31 Οκτωβρίου 2018, 11:53
ΝΔ: Να καταστούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα που εισηγούνται κυβέρνηση, αντιπολίτευση
Facebook Twitter Whatsapp

Πυρά κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Την ώρα που ο κυνικός συνεταιρισμός των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραπαίει και ο κ. Τσίπρας αναζητεί εναγωνίως ευκαιριακές πλειοψηφίες επιβίωσης για λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία, θυμήθηκε ξαφνικά την -ξεχασμένη και από τον ίδιο- Συνταγματική Αναθεώρηση. Ζητεί μάλιστα τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, την ώρα που καθημερινά την υβρίζει, τη συκοφαντεί και την απειλεί ακόμη και με διώξεις», σημειώνει η Πειραιώς και συνεχίζει:

«Η θέση της ΝΔ για τη Συνταγματική αναθεώρηση ήταν και παραμένει ξεκάθαρη. Η χώρα χρειάζεται μια ευρεία και τολμηρή αλλαγή του καταστατικού της χάρτη. Γι αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να καταστούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα που εισηγούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση και να επιλέξουν οι πολίτες την κατεύθυνση των αλλαγών με την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές. Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει από καιρό για μια γενναία Συνταγματική αλλαγή. Μακάρι να αποδειχθεί, έστω για μια φορά, πολιτικά ώριμος και ο κ. Τσίπρας».

Επεξηγώντας τη στάση της ΝΔ, πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν πως «η βασική μας διαφωνία ΔΕΝ είναι μόνο το 16 για την ίδρυση και μη κρατικών πανεπιστημίων. Είναι πολλά τα άρθρα τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εντάξει καν στη ενδοκομματική του συζήτηση. Όπως το 103 μέσω του οποίου θέλουμε να ενισχύσουμε τις αρμοδιότητες των Δήμων και την οικονομική τους αυτοτέλεια. Το 106 που εμείς θεωρούμε αναγκαίο να περιλάβει κίνητρα για την οικονομική ανάπτυξη και ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον. Και βέβαια το 110 μέσω του οποίου εμείς προτείνουμε την απλοποίηση της ίδιας της αναθεωρητικής διαδικασίας. Επίσης στις δικές μας προτάσεις (που αρνείται επί του παρόντος να συζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ) είναι και το 101 που εμείς εισηγούμαστε να ενταχθεί η αξιολόγηση και η αξιοκρατία στο Δημόσιο».